Video: Vesterhavsgryde
VesterhavsgrydeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
175 gram Torskefilet
-
175 gram Kuller
-
300 gram Kartofler
-
100 gram Finthakket løg
-
200 gram Tomat
-
0.5 stk Fennikelknold
-
0 gram Rød peberfrugt
-
1 spsk Smør
-
0.3 tsk Safran
-
1 tsk Karry
-
2 deciliter Halvtør hvidvin
-
2 deciliter Fiskebouillon
-
1 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 spsk Frisk dild
-
1 spsk Frisk persille
Skræl kartofler og løg og skær dem i ca. 1 x 1 cm store tern. Skold og flå tomaterne og skær dem og de øvrige grøntsager i tern. Svits kartofler, fennikel og løg i smør i en stor gryde ved lav varme i 3 min.; de må ikke få farve. Bland peberfrugt og tomattern i. Tilsæt safran og karry og lad krydderierne svitse med i nogle minutter. Spæd op med vin og bouillon og lad alt simre i endnu nogle minutter. Pisk creme fraiche i, så den blander sig godt med bouillonen. Smag til med salt og cayennepeber. Læg fisken skåret ud i 2-3 cm store stykker i og lad den simre med i nogle minutter. Server gryden straks (hvis den får lov at stå og simre for længe, bliver fisken tør). Drys med dild og/eller persille. Ris er godt til, men det er kartoffelmos også. Til en festlig lejlighed kan man pynte Vesterhavsgryden med skaldyr, f.eks. rejer og muslinger: De skal først lægges på, umiddelbart før retten serveres. Hvis de ligger for længe, bliver de seje. Italiensk landbrød er godt til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Juleklejner
Juleklejner Klejner er den ældste af de danske julesmåkager. Da man i gamle dage var i sta...
Ovnomelet
Æg, mælk, salt og peber piskes sammen i en skål. Omelet dejen hældes op i en bageform e...
Tranebærchutney
Put vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Skræl og udkern æblet. Skær det i ter...