Video: Mousse au chocolat
Mousse au chocolatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
4 timer 20 minutter
Antal personer:
-
100 gram Mørk chokolade
-
50 gram Pasteuriseret æggeblomme
-
50 gram Pasteuriseret æggehvide
-
40 gram Rørsukker
-
1.1 deciliter Piskefløde 38%
-
0 Hakket mørk chokolade
Hak chokoladen og smelt den i en skål over en gryde med varmt vand.
Pisk fløden næsten stiv, med en stadig lidt løbende konsistens. ( Husk at den skal være iskold! ) sæt den på køl.
Pisk æggeblommerne meget luftige sammen med halvdelen af sukkeret.
Pisk hviderne lidt luftige og drys rørsukker i.
Pisk videre til de er helt stive, men stadig glatte.
Rør chokoladen og æggeblommerne sammen, husk det skal gå forholdsvis hurtigt ellers skiller moussen!
Tilsæt æggehvideblandingen og flødeskum lidt på skift.
Vend hurtigt til massen er ensartet.
Der må ikke røres alt for meget i massen ellers bliver den kold og skiller!
Anret i en skål eller i portionsglas og sæt det i køleskabet i 3-4 timer.
Pynt med hakket chokolade!
Du kan sammen med fløden vende hakket mørk chokolade i moussen, så får den et ekstra pift.
Desuden kan den smages til med cognac.
Server den med friske bær og lidt bærsauce efter eget valg.
En lækker sirup (passionsfrugt eller hindbær) vil også være fantastisk sammen med.
Du kan sammen med fløden vende hakket mørk chokolade i moussen, så får den et ekstra pift. Desuden kan den smages til med cognac. Server den med friske bær og lidt bærsauce efter eget valg. En lækker sirup( pasionsfrugt eller hindbær ) vil også være fantastisk sammen med.
Servér den med friske bær og lidt bærsauce efter eget valg. En lækker sirup (passionsfrugt eller hindbær) vil også være fantastisk sammen med.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Panforte - italiensk konfektbord
Bland hvedemel, valnødder, mandler, korender, appelsinskal, sukat og brunkagekrydderi.Varm...
Hjemmelavede burgerboller
Hjemmelavede burgerboller.Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det brun...
Krydret tranebær- og appelsinrelish
Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge til sukkeret er opløst. Skru ned fo...