Video: Knækbrød uden mel og gluten
Knækbrød uden mel og glutenKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Græskarkerner
-
2 deciliter Solsikkekerne
-
1 deciliter Chiafrø
-
2 deciliter Havregryn
-
2 deciliter Hørfrø
-
2 deciliter Sesamfrø
-
5 stk Æg
-
5 spsk Kogende vand
-
1 tsk Flagesalt
-
2 spsk Olie
Sprødt og glutenfri knækbrød
Varm din ovn op på 200 grader varmluft og kog vand i en elkeddel.
Bland alle kerner og frø sammen i en skål og vend sammen med olie og kogende vand.
Rør det godt rundt så det sætter sig og tilføj æg mens du rør i massen.
Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel knækbrødsmassen ud i en firkant og ca 3mm tyk.
Brug en dejskraber for at få det fordelt jævnt.
Tjek efter huller i massen og drys med flagesalt i ønsket mængde.
Skær knækbrødet ud i de ønskede størrelser og mængder inden du bager.
Her kan du evt bruge en pizzaskærer eller en mindre kniv.
Bag dine knækbrød i ca 20 minutter til de bliver gyldne og lad dem køle på en rist inden du spiser dem så de bliver sprøde og knasende.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tips til det perfekte knækbrød
Du vælger selv hvilke kerner du vil bruge - har du nogle liggende i skabet, som du ikke ved hvad du skal gøre med, er knækbrød en perfekt løsning. Der passer alle kerner nærmest til.
Vi har valgt nogle lidt grove kerner i vores knækbrød, men du kan også bruge hampfrø hvis du vil udskifte en af dem fra vores opskrift. Der er alle muligheder.
Har du mod på at bage mere knækbrød så findes der mange forskellige variationer. Prøv evt denne opskrift på klassisk knækbrød - smager perfekt med hytteost og lidt avocado ovenpå. Mums.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Byens bedste grovboller
Fremgangsmåde:Start med at hælde vand i en stor skål og opløs gæren deri. Tilsæt sukker, s...
Cremet vegetarisk one pot med linser
Varm oliven- eller kokosolien i en stor gryde over middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og in...
Kalvesteg
Først hakkes løg og hvidløg, herefter lægges hvidløg, peber, laurbærblade, enebær og kød i...