Video: Tærte med rødvinspocherede figner
Tærte med rødvinspocherede fignerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Dessert
14
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
125 gram Usaltet smør
-
100 gram Sukker
-
1 stk Æg
-
250 gram Hvedemel
-
90 gram Usaltet smør
-
65 gram Sukker
-
0.5 deciliter Sødmælk
-
75 gram Honning
-
125 gram Valnød
-
10 stk Rå figen
-
5 stk Kryddernellike
-
0.5 stk Appelsin
-
4 deciliter Rødvin
-
0 Sukker
Tærtebund
Hak det kolde smør i mel og sukker, og smuldr det, med fingrene, til en grynet masse.
Saml dejen med det letpiskede æg.
Lad den hvile køligt mindst 30 min. inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Prik med en gaffel og forbag ved 200 grader til den er let gylden ca. 20 min. Smelt smør, sukker og honning i mælken i en pande eller bred kasserolle.
Lad det stå over svagt blus indtil det er gylden karamel.
Bland valnødderne i, og fordel den varme karamel i den forbagte tærtebund. Til fyldet
Prik fignerne godt med en gaffel.
Bring vinen, tilsat kryddernelliker i kog, og smag til med sukker samt revet skal og saft fra den halve appelsin.
Skær figenerne i skiver og anret dem i tærtebunden. Server eventuelt rørt vanilleis til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gravad laks med selleri- og sennepsmos samt concassé
Bland sukker, salt, koriander, dild og sennep godt sammen. Læg laksen med skindsiden ne...
Blæksprutte med rødvin og tomatsauce
Opvarm olien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt løg i skiver og svits dem gy...
Grillede T-bonesteaks med krydret purløgssmør
Smelt en lille smule smør (ca. 1 spsk.) i en lille gryde. Svits hakket forårsløg og presse...