Video: Harira
HariraKøkken:
Ingredienser:
Andet
19
Tilberedningstid
24 timer 40 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
25 gram Tørrede kikærter
-
1.4 deciliter Solsikkeolie
-
1 stk Finthakket løg
-
1 stk Bladselleristilk
-
125 gram Oksekød i tern
-
25 gram Grønne linser
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Hvid peber
-
1.2 liter Kalvebouillon
-
2 tsk Hvedemel
-
3.4 liter Vand
-
1 spsk Tomatpure
-
25 gram Risnudler
-
1 stk Flåede tomater i dåse
-
25 gram Grødris
-
1 knsp Safran
-
1.2 stk Citronsaft
-
3.4 spsk Hakket persille
-
2.3 spsk Finthakket koriander
Harira
Kikærterne lægges i blød natten over.
Vandet hældes fra og kikærterne koges i ca. 20 min. i et nyt hold vand.
Kikærterne skylles, sættes til afkøling og skindet gnides af.
Løg og snittet bladselleri svitses i olie i en gryde, til det er mørt.
Kød, kikærter, linser, salt, peber og kalvebouillon kommes ved.
Suppen koges 1½ time for svag varme under låg.
Hvedemel og vand røres sammen til en jævning.
Meljævningen og tomatpuré røres i suppen.
Risnudlerne steges i nogle min. i lidt olie på en pande ved svag varme og under konstant omrøring.
Tomater, risnudler, grødris og safran kommes i suppen, og den koges yderligere 30 min.
Smages til med citronsaft, salt og peber og drysses med hakkede krydderurter.
Harira alternativer
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Torsk rørt med creme fraiche og urter
Riv torsken i grove stykker og læg den til side på en tallerken.Bland mayonnaise, creme fr...
Tarteletter
Sådan laver du tarteletter Vask gulerødderne og skræl dem eventuelt. Skær et kryds 10-15...
Bagt rødtunge med citron
Rens fileterne grundigt under koldt vand. Dup dem tørre med køkkenrulle og sæt dem til sid...