Video: Æbleboller
ÆblebollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
75 gram Usaltet smør
-
1.25 gram Sødmælk
-
1.25 deciliter Vand
-
1 stk Æg
-
50 gram Sukker
-
1 tsk Kardemomme
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
450 gram Hvedemel
-
100 gram Marcipan
-
1.5 deciliter Æblemos
-
1.2 stk Æbler
-
1 spsk Sukker
-
1 tsk Kanel
-
1 stk Æg til pensling
Æbleboller
Smuldr gæren i en skål. Bland smør, mælk og vand og hæld det i skålen og opløs gæren. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og næsten alt melet. Ælt dejen med mere mel til den er glat og smidig. Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Læg dejen på et melet bord, rul den ud i en plade ca. 40 x 30 cm. Riv marcipanen og bland dem med æblemos. Bred fyldet ud på dejen og fold den over på langs. Skær dejen i 12-14 strimler. Tvist strimlerne og saml enderne.
Pynt: skræl æblerne og skær dem i bidder. Bland sukker og kanel og vend æblerne heri. Tryk 1-2 æblebidder ned i hver bolle. Lad dem hæve 30 min. på plade med papir. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Minestrone med kylling
Sådan gør du:* Skær kyllingebryst i strimler. Damp kyllingestrimlerne i lidt af bouillonen...
Tranebærsauce med jalapenos
Skyl bærrene under rindende vand.Bland vand og sukker i en gryde. Rør det rundt, til det e...
Sennepsmarinade
Bland dijonsenneppen med friskkværnet peber og olivenolie. Lad blandingen trække et par mi...