Video: Babaganoush-dip
Babaganoush-dipKøkken:
Ingredienser:
Andet
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Løg
-
2 stk Knoldselleri
-
0.5 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Aubergine
-
2 stk Hvidløgs fed
-
0.5 tsk Stødt kommen
-
0.5 tsk Stødt koriander
-
0.25 spsk Tørret chili
-
1 spsk Tahini
-
0.5 stk Citronsaft
-
1 bdt Frisk persille
-
1 bdt Frisk koriander
-
1 spsk Sorte oliven
-
4 stk Citronskiver til pynt
Sådan laver du Babaganoush-dip helt fra bunden.
N.B! Mængden af frisk persille, koriander (eller forårsløg/purløg), sorte oliven og citronskiver kan du tilpasse, så det passer til din smag og eventuelt størrelsen på auberginen.
Prøv evt. retten uden selleri og peberfrugt første gang og så kan du bagefter beslutte, om du ønsker at anvende det næste gang.
Forberedelse:
Hak løg, selleri og peberfrugt, skær auberginen i firkanter (ca. 2 cm), snit eller pres hvidløg.
Steg løg (og selleri og peberfrugt) på panden indtil de bliver gyldne, (jeg gør det altid i en wok).
Tilsæt aubergine og hvidløg.
Rør godt rundt og tilsæt de tørrede krydderier (bortset fra salt), rør igen og lad det simre ved meget lav varme. Det kan evt. være godt at tilsætte lidt vand og lade det fordampe.
Steg indtil alt er meget mørt. Hold hele tiden øje med ingredienserne.
Det må godt blive lidt brunt, men det er vigtigt at du rører så det ikke bliver brændt.
Hvis det virker lidt tørt så tilsæt et par spiseskefulde væske af gangen (jeg bruger grønsagsbouillon, men vand kan også bruges) Tilsæt salt, tahini og citronsaft.
Hæld det hele i en foodprocessor og giv den et par omgange, eller brug et kartoffelmos-jern.
Det skal helst være lidt klumpet.
Hvis det bliver til en fin moset masse, smager det ikke lige så godt.
Tilsæt de grønne grøntsager og krydderurter og blend kort tid i foodprocessoren, så det bliver hakket groft.
Farven på retten er ikke specielt smuk, så jeg pynter altid retten med citronskiver, lidt grønt og sorte oliven.
Server med pitabrød skåret i kvarte eller brug mini-pitabrød. Det er fingermad eller god forret inden en ret med karry.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bladselleri- og æblekompot
Bladselleri renses, skrælles og skæres i ca. 3 cm. lange stykker. Koges i letsaltet vand 1...
Laks med citronsmør
Kryddersmør: Citronmelisse hakkes fint og blandes med smør og citronsaft. Skal stå i køles...
Marinerede champignoner
Bland vin, balsamico, olie, farin, presset hvidløg, tørret peber, hakket peberfrugt og hak...