Video: Gammeldags kanelsnegle
Gammeldags kanelsnegleKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
1 timer 40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
100 Smør
-
5 Letmælk
-
50 Gær
-
1.5 Sukker
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2 tsk Kardemomme
-
800 Hvedemel
-
150 Smør
-
2 Sukker
-
2 spsk Kanel
-
1 Æg
Smør og mælk varmes til smøret er smeltet og mælken er fingervarm.
Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm).
Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme.
Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter.
De afkølede snegle overtrækkes med glasur.
Spørgsmål:
Behøver man at putte kardemomme i ? Der er nemlig nogen i min familie der ikke kan tåle det.
Svar:
Det kan sagtens udelades - men du kan evt. erstatte det med andre duftende krydderier, såsom nelliker, eller putte revet appelsin- og/eller citronskal i.
Det giver lidt ekstra smag...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej.. Er det muligt at lave dejen dagen før og er de fryse egnet efter bagning. Hilsen Lunte63
Svar:
Hej , jeg tror ikke det virker efter hensigten hvis man laver dejen dagen før.
Men du kan godt fryse disse Snegle.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
19/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvordan undgår man at fyldet ikke smelter ud af sneglene
Svar:
Det vil stort set altid smelte, og flyde mere eller mindre ud.
Men jo mere sukker der er, jo tykkere bliver fyldet, som gør at det størkner mere, og ikke på samme måde smelter væk.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
06/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillet ananas med ahornsirup og cognac
Grillet ananas med ahornsirup og cognacBland cognac med ahornsirup.Skær ananassen ud i sto...
Græskarkage
GræskarkageForvarm ovnen til 175 grader. Smør en kageform.Bland mel, bagepulver, natron, s...
Chokolademuffins med kakaopulver
Chokolade muffins med kakaopulverSmør og sukker røres sammen.Æggene tilsættes et af gangen...