Video: Fløde og oste kartofler
Fløde og oste kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
6 stk Bagekartoffel
-
1 stk Løg
-
3 stk Hvidløgs fed
-
150 gram Mozzarella 30+
-
150 gram Cheddar
-
150 gram Mornay sauce
-
0.5 tsk Oregano
-
0.5 kvist Frisk basilikum
-
1 deciliter Sødmælk
Tag et ildfast fad frem. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Put dem i fadet, sammen med salt, peber, begge ostene, mælken, oreganoen og mornaysaucen.
Hak den friske basilikum og put dem i.
Hak løget i små fine stykker og put disse i.
Pil og pres alle fed hvidløgene ned til alt det andet.
Tænd ovnen på ca. 200 grader hvis varmeluft og 220 grader hvis alm.
Tag en ske og vend hel massen i fadet, så det bliver rørt godt rundt.
Derefter stilles fadet i ovnen i ca. 60.min. på midterste hylde.
Kartoflerne m.m. skal vendes med skeen ca. hver 15 min. så den mørke overflade der kan dannes bliver bladet med resten af saucen.
Når det er færdigt tages nogle friske urter efter ejet valg og drysses meget fint udover ligesom man kan pynte med fine tomatskiver.
Men dette efter ens smag og lyst.
Serveres til frikedeller, bøffer, kalkun, stegt kylling m.m.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sauce Velouté
Start med at bringe den lyse fond i kog.Smelt nu smørret i en anden gryde og tilsæt mel, r...
Chili con carne
Chili con carnePil løg og hvidløg. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder, skyl peberfr...
Citronkylling
Skær citroner i tynde skiver (helst økologisk). Gnid den rensede kylling ud- og indvendig...