Video: Laksepaté
LaksepatéKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
24 timer 20 minutter
Antal personer:
-
600 gram Frisk spinat
-
700 gram Laksefilet
-
3 deciliter Vand
-
0.25 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Æg
-
1 tsk Cayennepeber
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
2 tsk Køkkensalt
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt.
Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min.
Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand.
Fjern eventuelle ben fra laksefileten.
Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca. 1½ liter).
Skær resten af fileten i tern (ca. 300 g).
Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
Farsen skal være sammenhængende.
Smør formen.
Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykker, spinatblade og laksefars.
Bank formen let mod bordpladen.
Dæk den med låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen 1 time 10 min ved 150 grader.
Stil laksepatéen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Spørgsmål:
hvad vil du foreslå som dressing?
Svar:
Hej , jeg spiser helst en cremefraiche dressing med krydderurter til
Mvh Tomas
opskrifter.dk
11/01-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordbærdruer med mynthe
Skær rodtoppen af jordbærret. Lav to tværgående snit halvejs ned igennem jordbærret som da...
Ciabattabrød
Dag 1, surdej: Rør gæren ud i vandet og bland melet i. Dæk skålen til og lad den stå fremm...
Blendet is med hindbær
Kom det hele i blenderglasset. Det blendes til det er jævnt cremet.