Video: Laksepaté
LaksepatéKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
24 timer 20 minutter
Antal personer:
-
600 gram Frisk spinat
-
700 gram Laksefilet
-
3 deciliter Vand
-
0.25 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Æg
-
1 tsk Cayennepeber
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
2 tsk Køkkensalt
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt.
Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min.
Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand.
Fjern eventuelle ben fra laksefileten.
Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca. 1½ liter).
Skær resten af fileten i tern (ca. 300 g).
Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
Farsen skal være sammenhængende.
Smør formen.
Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykker, spinatblade og laksefars.
Bank formen let mod bordpladen.
Dæk den med låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen 1 time 10 min ved 150 grader.
Stil laksepatéen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Spørgsmål:
hvad vil du foreslå som dressing?
Svar:
Hej , jeg spiser helst en cremefraiche dressing med krydderurter til
Mvh Tomas
opskrifter.dk
11/01-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Avocadoæg
Kog to æg til de er hårdkogte og lad dem køle af.Pil æggene og del dem i halve. Tag forsig...
Broccoli med bacon, kapers, peberfrugt og rosiner
Skær bacon i små stykker og steg det sprødt. Tilsæt broccoli i buketter og steg videre c...
Julerødkål
JulerødkålStart med at pille og snitte løgene i lidt smør. Finsnit kålen lige efter, og sv...