Video: Cremet chilisauce
Cremet chilisauceKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
5
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
0.5 stk Frisk chili
-
0.25 stk Oksekødsbouillonterning
-
0.25 liter Piskefløde 38%
-
1 spsk Tomatpure
-
10 gram Smør
Hak chilien og svits den i smør i en gryde.
Tilsæt tomatpure og oksebouillonterningen opløst i lidt vand.
Pisk det godt, tilsæt fløde og kog det op.
Spørgsmål:
jeg har en bunke blandede chilier og grønne pebre fra drivhus. Kan jeg lave en god stærk chutney eller ander godt til vintersæsonen?
Svar:
Jeg har disse opskrifter, som du kan bruge chilierne til:
Chilipuré:
150 g friske chilipebre
4 fed hvidløg
1 dl tomatpuré
1 tsk spidskommen
4 spsk vineddike
konserveringsmiddel
Flæk chilierne og fjern stil og kerner.
Kom chilierne i en blender samen med pillede hvidløg, tomat og vineddike. Rør spidskommen i og giv pureen et kort opkog. Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel.
Syltede chilipebre
250 g chili
1 rød peberfrugt
1 gul pebergrugt
8 fed hvidløg
6 dl vineddike
4 spsk sukker
1 spsk salt
1/4 kg skalotteløg
konserveringsmiddel
Skyl chilierne og prik med gaffel. Fjern kerner fra peberfrugterne og skær i tynde strimler. Pil skalotteløg og hvidløg.
Bring eddike, sukker og salt i kog, tilsæt resten af ingredienserne og giv det et kort opkog.
Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
28/08-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Aubergine-ostelasagne
Opvarm ovn til 200 grader.Skær auberginen i skiver med skind på. Pisk æggehvider med vand....
Ovnstegte koteletter med Hoisin sauce
Bland en marinade af hvidløg, peber, Hoisin sauce, soya, citronsaft og olie i en skål. For...
Rødspættefilet med krydderurtesauce
Fold rødspættefileterne sammen på langs med skindsiden indad. Damp løgene klare i smør. Læ...