Video: Chokoladesoufflé
ChokoladesouffléKøkken:
Ingredienser:
Fransk
5
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
60 gram Smør
-
140 gram Sukker
-
90 gram Kogechokolade
-
3 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
5 stk Pasteuriseret æggehvide
Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
Smelt smørret og pensl bund og sider på en souffléskål (19 cm i diameter, 10 cm dyb).
Sæt herefter skålen i køleskab i et par minutter.
Drys bunden med ca.2 spsk. sukker.
Smelt chokoladen over vandbad.
Tag den af varmen og tilsæt 60 g sukker.
Rør godt og pisk æggeblommerne i.
Lad massen køle af.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Hæld resten af sukkeret i (ca. 60 g) og pisk videre til hviderne er helt stive og glatte.
Vend halvdelen af æggehviderne med chokolademassen.
Herefter vendes den resterende halvdel i.
Kom blandingen i souffléskålen.
Bag souffleen i ovnen i 20-25 minutter.
Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes undervejs, da souffleen vil falde sammen.
Souffléen serveres med det samme drysset med flormelis
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønne bønner med hasselnød og citron
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand, til de er møre. Dræn dem og anbring dem i en s...
Gratineret kyllingbryst
Start med at tænde ovnen på 225 grader.Skyl og skær kartoflerne i både, krydder dem med sa...
Decembergryde
Skær kålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange...