Video: Oksemørbrad med gorgonzolasauce
Oksemørbrad med gorgonzolasauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
17
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
600 gram Oksemørbrad
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 spsk Extra jomfru olivenolie
-
100 gram Gorgonzola
-
1.5 deciliter Marsalavin
-
40 gram Usaltet smør
-
2 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
2 tsk Rosenpeberkorn
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
800 gram Nye kartofler
-
1 spsk Extra jomfru olivenolie
-
5 kvist Frisk basilikum
-
200 gram Julesalat
-
50 gram Mandler
Rengør kartoflerne og bag dem i ovnen med olie, halvdelen af basilikumbladene, salt og peber.
Når kartoflerne er færdigstegte, tilsættes resten af den finskårede basilikum.
Imens kartoflerne bager, rengøres kødet og skæres i regulære bøffer.
Krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i olie indtil de er halvstegte.
Færdigsteg dem i ovnen ved 180°C.
Sauce:
Opvarm fløden til den koger og tilsæt ½ af gorgonzola.
Tilsæt marsala og inddamp alkoholen.
Bland smør med lidt mel i og rør det i saucen.
Tilsæt rosenpeberkorn. Indkog saucen og tilsæt salt og peber.
Smag til med resten af gorgonzola.
Salat: Del salatbladene og tilsæt finskårede, ristede mandler, serveres ved siden af kødet.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Er kartoflerne lavet til en mos når de er færdigbagte, eller er det noget andet der er vist på billedet?
Svar:
Hej, det ligner at den varme mos bare er sprøjtet op på tallerken, men du kan også lave det før og så bare som du skriver varme/bage det i ovnen , hvis vælger det sidste kan du med fordel komme en pastoriseret æggeblomme eller to i moset, sprøjte det op og lade det stå på køl før du bager det
Mvh Tomas
opskrifter.dk
23/08-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man förbereda denna rätt dagen innan? Hälsningar Anna-Lena
Svar:
Hej Anna-Lena, du kan putsa och bryna köttet, fixa potatisarna så att dom är sköljda
Koka såsen utan ost, men 1/2 dl marsala räcker och byta 1 dl grädde, så att du tar 2 dl hönsbuljong eller oxbuljong i stället
Mvh Tomas
recept.se
01/03-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
vad är marsalavin går det att ersätta med något annat vin?
Svar:
Hej , det är ett sött Italienskt dessert/Likörvin
Du kan andvända portvin eller vanligt rödvin
Det bliver inte det samma , men kan vara gott i alla fall
Mvh Tomas
recept.se
29/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolademousse med krymmel
Brug mørkblokchokolade til hverdag og flot dig med en mørk chokolade af rigtig god kvalite...
Oksehaleragout
Kødet brunes i smør på en pande, og lægges efterhånden over i en stor stegegryde.Løg og hv...
Pasta alla gricia
Kog pastaen al dente, og steg pancettaen, der er skåret i små tern.Vend den kogte pasta me...