Video: Skovkylling
SkovkyllingKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
6 stk Enebær
-
15 stk Grankvist
-
5 spsk Bacon
-
2 bæger Piskefløde 38%
-
0.25 bdt Frisk timian
-
2 spsk Olivenolie
-
2 deciliter Letmælk
-
2 spsk Ribsgele
-
1 tsk Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Hakkede peberkorn
Rens kyllingen.
Bland lige dele salt, sukker, peber og de knuste enebær og gnid kyllingen godt indeni og uden på med blandingen.
Fyld kyllingen med grankviste og læg den i folie og dæk den med flere grankviste.
Luk den til så den ligger i en foliepakke.
Sæt den i køleskab i et døgn.
Tag den ud af folien, tør den let af for kødsaft, tag granen ud og pensel den med olie og krydr den med salt og peber.
Sæt den i en 190°varm ovn på rist i en bradepande.
Varm ca. 3 del vand i en gryde og tilsæt bouillonterningen eller tilsvarende fond.
Tilsæt timian.
Skær baconen i nogle stykker og læg den ned i fonden.
Kog op og hæld fonden ned i bradepanden.
Når kyllingen har været i ovn ca. 15-20 min.
pensel den igen med olie.
Stegetid ca. 1 time.
Når kyllingen er færdig læg den i en skål for at hvile, læg evt. folie over den.
Kog bradepanden af i noget af fløden og si den evt.
Hæld det i en gryde, tilsæt herefter mælk og fløde efter behag og jævn sovsen med meljævningen.
Smag den til med og lidt ribsgele.
Skær kyllingen i portionsstykker og hæld lidt af sovsen over.
Server evt hasselbackkartofler og ribsgele til.
Spørgsmål:
Jeg studser over brugen af "grankviste" hvordan skal det forstås ?? menes der rosmarin ??? m.v.h. ann busch
Svar:
Hej Ann, jeg syns også at det lyder mystiskt, men faktisk KAN man godt bruge grankviste.
Det kræver at man er 100% sikker på at træet ikke er sprøjtet mv. Opskriften stammer oprindelig fra Sverige.
Brug bare rosmarin i stedet for, det giver en skøn smag.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
27/01-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cuvettesteg
CuvettestegCuvetten ridses i fedtkanter (skær ikke ned i kødet) Lidt olie hældes i en kop....
Rødkålssalat m. æbler og valnødder
RødkålssalatPil det yderste af rødkålen af, for at undgå de tørreste blade, og snit resten...
Osso buco
Hak løgene og 2 af hvidløgene og skær gulerødderne og selleri i små stave. Vend kødstykker...