Video: Krebinetter med brun sovs og kartofler
Krebinetter med brun sovs og kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
800 gram Hakket svinekød 8-12%
-
20 gram Smør
-
1.5 kg Kartofler
-
10 gram Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
3 deciliter Oksebouillon
Krebinetter med brun sovs og kartofler
Form kødet til 6-8 bøffer og krydr med salt og peber.
Kog kartoflerne møre.
Steg krebinetterne på en pande i smør ca. 4-5 min. på hver side
Sovs
Lav en opbagning af mel og smør.
Tilsæt bouillon og kog igennem.
Smages til med salt, peber og kulør.
Serveres med rødbeder og asier.
Du kan nu nyde dine krebinetter med brun sovs og kartofler - velbekomme!
Spørgsmål:
Jeg har lige en lille rettelse med navnene på Krebinetterne. Det er ren faktisk karbonader, og ikke krebinetter. Forskellen ligger ikke i hvad det er man putter i farsen, men hvordan man gøre det. Karbonader vendes i æg,mel,rasp eller hvad men bruger. Hvor i krebinetter røre man det ud i farsen. Så det er altså karbonader med brun sovs og kartofler. Hilsen Niels ps. mange tak for en kanon hjemmeside, med masser af gode sager:)
Svar:
Tak for det vågne øje, som dog er et definitions spørgsmål, da Nudansk Ordbog betegner begge dele som det samme: kalve el. svinekød formet som som en hakkebøf.
Jeg er dog klar over, at der findes anden køkkendefinition, som peger i retning af din forklaring, mht. hvordan kødet paneres.
I opskriften, Krebinetter med brun sovs og kartofler, er der ikke rigtigt tale om panering af kødet, eller at paneringen indgår som ingrediens - så jeg vil sige, at opskriften sagtens kan betegnes som krebinet, og som karbonade.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
14/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Brownies med nødder
Chokolade smeltes over vandbad. Rør smør, sukker og vanillesukker sammen, til sukkeret er...
Mors mørbrad
Rist bacon i smør, tilsæt løg i skiver og mørbrad i skiver (ca. 1 cm.) og steg det i 4 min...
Allehelgensbrød
Smør og mælk opvarmes i en gryde, til smørret er smeltet. Gryden fjernes fra blusset og op...