Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
12
Tilberedningstid
2 timer 10 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
1.5 tsk Gelatine
2.5 deciliter sødmælk
0.5 stk vaniljestang
1 deciliter sukker
1 spsk Revet citronskal
1 deciliter yoghurt naturel
2 deciliter Piskefløde 38%
0.5 stk vaniljestang
1 deciliter sukker
0.5 deciliter vand
500 gram Abrikos
1 tsk Citronsaft
Strø gelatine over 1/4 af mælken i en lille skål og lad det trække i et minut.
Skrab frøene fra den halve vanillestang ned i det resterende mælk i en lille gryde. Tilsæt bælgen, sukker samt reven citronskal og bring det i kog over moderat varme (rør i det til sukkeret er opløst).
Rør gelatineblandingen i til det er opløst. Hæld blandingen gennem en si og smid de faste dele væk. Afkøl blandingen i et koldt vand- og isbad i 10 min.
Tilsæt gradvist denne mælkeblanding til yoghurten under omrøring.
Pisk fløden til den danner toppe og fold flødeskummet sammen med yoghurtblandingen. Lad moussen afkøle i 2 timer (rør et par gange i starten af køleperioden).
I mellemtiden laves saucen: Skrab frøene fra vanillestangen ned i en lille gryde, tilsæt herefter bælgen, sukker, vand, abrikoser i kvarte og citronsaft. Kog saucen uden låg over moderat varme og under omrøring til frugterne er møre, ca. 10 min. Afkøl saucen til stuetemperatur og smid bælgen væk.
Servér moussen med saucen over.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønne asparges med røget kartoffel creme
Røget kartoffel creme: Kog først kartoflerne i ca. 25 min til de er gennemkogte. Tag der...
Hakkebøf med guacamole og små kartofler
Rens kartoflerne. Kom dem i et ildfast fad, hæld olie over og krydr med salt og peber. Bag...
Unghane
Fyld hanen med citronbåde, salt, peber og timian. Steg den i ovn i 40 min. på 180°C. Va...