Video: Yoghurt mousse med abrikos sauce
Yoghurt mousse med abrikos sauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
2 timer 10 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
1.5 tsk Gelatine
-
2.5 deciliter Sødmælk
-
0.5 stk Vanillestang
-
1 deciliter Sukker
-
1 spsk Revet citronskal
-
1 deciliter Yoghurt naturel
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
0.5 stk Vanillestang
-
1 deciliter Sukker
-
0.5 deciliter Vand
-
500 gram Abrikos
-
1 tsk Citronsaft
Strø gelatine over 1/4 af mælken i en lille skål og lad det trække i et minut.
Skrab frøene fra den halve vaniljestang ned i det resterende mælk i en lille gryde.
Tilsæt bælgen, sukker samt reven citronskal og bring det i kog over moderat varme (rør i det til sjukkeret er opløst).
Rør gelatineblandingen i til det er opløst.
Hæld blandingen gennem en si og smid de faste dele væk.
Afkøl blandingen i et koldt vand- og isbad i 10 min.
Tilsæt gradvist denne mælkeblanding til yoghurten under omrøring.
Pisk fløden til den danner toppe og fold flødeskummet sammen med yoghurtblandingen.
Lad moussen afkøle i 2 timer (rør et par gange i starten af køleperioden).
I mellemtiden laves saucen: Skrab frøene fra vaniljestangen ned i en lille gryde, tilsæt herefter bælgen, sukker, vand, abrikoser i kvarte og citronsaft.
Kog saucen uden låg over moderat varme og under omrøring til frugterne er møre, ca. 10 min.
Afkøl saucen til stuetemperatur og smid bælgen væk.
Servér moussen med saucen over.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kammuslinge-gratin
Finhak persille og hvidløg. Bland persille, hvidløg, appelsinsaft, rasp, cognac og olie.Bl...
Salsa af mango, agurk og tørret abrikos
Kernerne skrabes ud af agurken. Agurkekødet skæres i små tern og saltes let. lad dem drypp...
Tarteletter
Sådan laver du tarteletter Vask gulerødderne og skræl dem eventuelt. Skær et kryds 10-15...