Video: Appelsinbrød
AppelsinbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
4 timer 10 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
50 gram Usaltet smør
-
1 deciliter Skummetmælk
-
0.5 deciliter Vand
-
7.5 deciliter Hvedemel
-
1 pakke Gær
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 deciliter Sukker
-
2 stk Æg
-
2 tsk Revet appelsinskal
-
0.5 deciliter Sukker
-
0.5 deciliter Appelsinjuice
-
1 tsk Revet appelsinskal
-
2 spsk Sukker
Varm smør og mælk sammen i en gryde, til smørret er smeltet.
Fjern gryden fra blusset og tilsæt opvarmet vand. Blandingen skal være ca. 43°C
Bland 1/3 af melet, gær, salt og sukker i en stor skål.
Pisk den varme mælkeblanding i og tilsæt æg og reven appelsinskal.
Pisk dejen godt.
Rør 1 dl mel mere i, og fortsæt med at tilsætte mel, til dejen har en passende konsistens.
Læg dejen på en melbestrøet overflade og ælt den godt, til den er blød og elastisk.
Placér dejen i en skål, dæk skålen til og lad den hæve et varmt sted, til den er fordoblet i størrelse (det tager 1 til 2 timer).
Form dejen til et stort brød.
Placér brødet på en bageplade og lad det efterhæve tildækket et varmt sted i en times tid.
Bag brødet i en forvarmet ovn på 175°C i 35-45 min.
Glasur:
Bland sukker, appelsinsaft og reven appelsinskal i en lille gryde.
Bring blandingen i kog over middel varme og kog i to minutter.
Pensl glasuren over det varme brød.
Pynt brødet med sukker.
Kan også pyntes med flormelis og chokolade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret salat
Vask salaten og slyng den. Skær den i halve og skær herefter hver halvdel i tre på langs o...
Æg mimose
Hårdkog æggene.Afkøl dem under koldt vand.Mayonnaise (fyld): Skyl og tør persillen og hak...
Gratin med jordskokker
Jordskokkerne skrælles, skæres i terninger og koges 5 - 7 minutter i blandingen af mælk og...