Video: Nem urteristet kalkun
Nem urteristet kalkunKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
4 timer 10 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kalkun
-
0.5 deciliter Olivenolie
-
2 tsk Hvidløgspulver
-
2 spsk Frisk basilikum
-
1 tsk Stødt allehånde
-
1 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
5 deciliter Vand
Forvarm ovnen til 165°C.
Rens kalkunen (fjern indvoldene) og placér kalkunen i en bradepande (eller stegegryde) med låg.
I en lille skål blandes olivenolie, hvidløgspulver, hakket basilikum, stødt allehånde, salt og peber.
Pensl kalkunen med denne blandingen.
Hæld vand i bunden af bradepanden eller stegegryden og læg låg på.
Steg kalkunen i ovnen 3-3½ time, eller til et stegetermometer viser (82°C).
Fjern fuglen fra ovnen og lad den stå i 30 min. før den serveres.
Spørgsmål:
hvad skal stege temperaturen være på når det en and man laver
Svar:
Det kommer an på du langtidssteger, eller almindelig stegning.
Prøv at skriv : and i søg, så kommer der flere opskrifter.
Hvis du bruger stegetermometer, skal det sættes ind der hvor anden er mest kødfuld, og stå på 75 grader når anden er færdig.
Du kan også stikke i låret - kødsaften skal være helt klar.
God jul !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
23/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rødbedejuice
RødbedejuiceSkræl appelsinerne og rødbederne. Skær dem evt. i mindre stykker. Fjern kerneh...
Urtebøffer med rodfrugtemos
Skræl og skær gulerødder og pastinakker i mindre stykker og kog dem i 10 minutter i usalte...
Poh taek suppe
Skær fiskekødet i mundrette stykker. Skrub muslingerne (både muslinger og rejer indgår upi...