Video: Godt landbrød uden æltning
Godt landbrød uden æltningKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
3 deciliter Lunkent vand
-
2 deciliter Havregryn
-
3 tsk Salt
-
1 tsk Sukker
-
1 spsk Vindruekerneolie
-
1.2 deciliter Hvedemel
gær, vand, olie, salt og sukker blandes grundigt og alt opløses.
tilsæt havregryn og eventuelle kerner/frø/krydderier (kan blive et glimrende madbrød med timian...)
lad stå 5 minutter og lad væsken suge lidt ind i grynene...
tilsæt hvedemel så massen bliver ensartet sej, men ret klistret.
Dejen skal hænge fast i skålen, men være sej.
dæk med fugtigt klæde og stil til side i minimum 30 minutter - men kan langtidshæves i køleskab natten over.
Skal tages ud en god times tid inden bagning.
bag ved 175 grader (varmluft) ca 35 minutter (husk at tjekke overfladen der eventuelt dækkes med sølvfolie hvis den bliver mørk)
Dejen behøver ingen form, men kan hældes direkte på en plade med bagepapir og så ind i ovnen og bliver naturligvis super hvis du bruger en bagesten, men det er ikke en nødvendighed.
Brug også denne opskrift til dine morgenboller i weekenden...."de går som varmt brød"..
ps.. er bedst samme dag men kan godt fryses.
Velbekomme.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lækker Marokkansk grøntsagscouscous
Varm ovnen til 225 grader. Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og...
Aroniakage
AroniakageForvarm ovn til 175 grader.Bland smør og sukker sammen i en stor skål.Tilføj æg....
Lækre drømmemuffins
Rør margarine og sukker godt sammen. Rør 1 æg i ad gangen og tilsæt essens og mel. Derefte...