Video: Sprød appelsinkage
Sprød appelsinkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Smør
-
2 deciliter Sukker
-
2 stk Æg
-
2 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 tsk Vanillesukker
-
4.5 deciliter Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
2 deciliter Rosiner
-
1 deciliter Valnød
-
2 spsk Revet appelsinskal
-
0.5 deciliter Appelsinjuice
-
2 spsk Sukker
Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kageform.
Rør smør og sukker sammen til en creme.
Tilsæt æg og pisk godt med en elpisker på medium hastighed.
Rør creme fraiche og vanillesukker i.
Bland mel og bagepulver, tilsæt dette til den cremede blanding.
Rør rosiner, valnødder og reven appelsinskal i dejen.
Bland godt og hæld dejen i den klargjorte form.
Bag kagen i 60 min.
Lad den afkøle i formen i 5 min.
Glasur:
Opløs sukkeret i appelsinsaft.
Hæld blandingen over den varme kage.
Lad den afkøle fuldstændig før servering.
Spørgsmål:
Jeg er ofte i tvivl om hvor meget de forskellige deje hæver, altså hvor stor skal formene være. Har i en regl som kan følges gennem alle opskrifter med kagedej? Gitte
Svar:
I de fleste tilfælde er reglen højst at fylde formen op 2/3. I nogen tilfælde vil kagen så blive større end formen, men det gør jo heller ikke noget :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
23/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Vafler med kernemælk
Vafler med kernemælkMix først alle dine tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt så æg...
Bananbrød med speltmel
Mos bananerne.Kardemomme, kanel, salt og bagepulver blandes i bananmosen, derefter æltes m...
Grønsagslasagne med fuldkornspasta og grøn salat.
Kog pasta(helst fuldkorn) som anvist på pakken (det er altid en god ide at koge pasta plad...