Video: Gulerods- og løggratin
Gulerods- og løggratinKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
500 gram Baby gulerod
-
2 stk Løg
-
150 gram Cheddar
-
3 spsk Smør
-
3 spsk Hvedemel
-
3 deciliter Sødmælk
-
0.5 tsk Bordsalt
-
1 knsp Peber
-
1 spsk Smør
-
2 deciliter Rasp
Forvarm ovnen til 175°C. Skær gulerødderne og løgene i skiver.
Anbring dem i en gryde med tilstrækkeligt vand til akkurat at dække dem og bring det i kog.
Kog i 5 min. eller til grøntsagerne er møre, men faste.
Hæld vandet fra.
Fordel halvdelen af gulerødderne og løgene i et ovnfast fad.
Fordel den revne ost ovenpå og herpå resterende gulerødder og løg.
Smørret smeltes i en kasserolle.
Rør melet i, til det er jævnt.
Rør gradvist mælken i, til det er tyknet, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen over grøntsagerne i fadet.
Smelt en smule smør på en pande og rør raspen i.
Fordel denne blanding over gratinen.
Bag gratinen i 20 min. i den forvarmede ovn, eller til det er boblende og let brunet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Torsk pil-pil
Snit peberfrugterne. Læg dem i en gryde og placér torsken ovenpå. Tilsæt olie, vin, hvidlø...
Grønne bønner med valnødder
Placér hakkede valnødder på en bageplade. Bag dem på 175°C i 5-8 min. Kog bønnerne i lets...
Svampetoast med parmaskinke
Svampetoast med parmaskinke1. Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Rens svampene og skær dem...