Video: Kartoffelmos med hvidløg og purløg
Kartoffelmos med hvidløg og purløgKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hvidløg
-
1 spsk Olivenolie
-
1.2 kg Kartofler
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
50 gram Smør
-
2 spsk Creme fraiche 18%
-
0.5 deciliter Frisk purløg
Forvarm ovnen til 225°C.
Skær ½ cm af toppen af hvidløget, så der åbnes ind til feddene.
Placér hvidløget i et fad og hæld olie over.
Krydr med ønsket mængde salt og peber.
Dæk fadet med folie og bag hvidløget i ca. 45 min. indtil feddene er møre.
Klem feddene fra skallen og mos dem i en lille skål.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem meget møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra.
Opvarm kartoffelternene, så den overskydende væde fordamper.
Tilsæt fløde, smør, creme fraiche og most hvidløg.
Rør det hele godt sammen.
Smag til med salt og peber og rør klippet purløg i mosen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mississippi mudpie
Mississippi mudpie (1 stk.)NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden....
Blæksprutte i eddike og olie
Denne opskrift har jeg fået af min Moster, Henriette, som bor på Lesbos. DET SMAGER SUPER...
Hvidkålsrouletter
HvidkålsrouletterStart med at fjerne de yderste blade fra hvidkålshovedet. De skal smides...