Video: Kartoffelmos med hvidløg og purløg
Kartoffelmos med hvidløg og purløgKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hvidløg
-
1 spsk Olivenolie
-
1.2 kg Kartofler
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
50 gram Smør
-
2 spsk Creme fraiche 18%
-
0.5 deciliter Frisk purløg
Forvarm ovnen til 225°C.
Skær ½ cm af toppen af hvidløget, så der åbnes ind til feddene.
Placér hvidløget i et fad og hæld olie over.
Krydr med ønsket mængde salt og peber.
Dæk fadet med folie og bag hvidløget i ca. 45 min. indtil feddene er møre.
Klem feddene fra skallen og mos dem i en lille skål.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem meget møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra.
Opvarm kartoffelternene, så den overskydende væde fordamper.
Tilsæt fløde, smør, creme fraiche og most hvidløg.
Rør det hele godt sammen.
Smag til med salt og peber og rør klippet purløg i mosen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Muslingesalat med kartofler
Rens muslingerne ved at skylle dem grundigt og fjern alle beskadigede og døde muslinger....
Bagte figner med cognac og crème fraiche
Varm ovnen til 200 grader. Halver fignerne og drys brun farin over. Læg dem på en bradepa...
Sesambagt laks
Læg en laks med skindsiden nedadGnid den med salt og friskværnet peberDæk den med sesamfrø...