Video: Chokoladelagkage med mandler og jordbær
Chokoladelagkage med mandler og jordbærKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
3 spsk Cacaopulver
-
4 spsk Vand
-
200 gram Sukker
-
200 gram Usaltet smør
-
3 stk Æg
-
200 gram Hvedemel
-
2 tsk Bagepulver
-
100 gram Mandler
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
200 gram Friske jordbær
-
100 gram Usaltet smør
-
100 gram Mørk chokolade
-
100 gram Flormelis
-
3 spsk Skummetmælk
Forvarm ovnen til 180°C.
Smør 2 springforme med smør og drys dem med mel.
Bunde:
Rør cacaopulver ud i kogende vand til en halvtyk pasta.
Smelt smørret.
Pisk sukker og smeltet smør hvidt og luftigt i en anden skål, tilsæt cacaopasta, æg, mel og bagepulver.
Pisk det hele godt sammen og vend hakkede mandler heri.
Fordel dejen til bundene i de to springforme og bag dem i 25 minutter i den forvarmede ovn.
Køl bundende lidt af, før de tages ud af formene.
Fyld:
Fløden piskes til skum og smages til med lidt flormelis.
Fordel flødeskummet på den nederste bund, fordel halverede jordbær på, gem et par stykker til pynt.
Læg den anden bund over.
Glasur:
Smørret smeltes sammen med chokoladen og mælken i en gryde.
Når blandingen koger, kommes flormelis i, og der røres kraftigt, indtil glasuren er jævn.
Afkøl glasuren lidt og fordel den ud over kagen.
Pynt med halve jordbær og halve mandler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladekage med kokos
Chokoladekage med kokosPisk 2 æg og brun farin til det er luftigt.Bland hvedemel, bagepul...
Majspandekager med fyld
Majspandekager med fyldMajspandekagerKom begge mel i en skål og pisk løbende mælk i melbla...
Tropisk mangomousse
Anbring alle ingredienserne i en blender. Blend det til det er jævnt og glat. Put massen p...