Video: Kalkunfrikadeller med smørdampede urter
Kalkunfrikadeller med smørdampede urterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket kalkunkød
-
1 stk Æg
-
1.5 deciliter Skummetmælk
-
1 deciliter Havregryn
-
0.5 bdt Frisk persille
-
4 stk Forårsløg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
2 tsk Bordsalt
-
1 tsk Karry
-
0.5 stk Spidskål
-
2 stk Porre
-
5 stk Gulerod
-
0.5 tsk Bordsalt
-
1 deciliter Vand
-
25 gram Smør
Kalkunkød blandes med æg, havregryn, hakket persille (gem lidt til pynt), hakket løg, presset hvidløg og krydderier.
Mælk tilsættes lidt efter lidt, mens farsen røres grundigt.
Lad gerne farsen hvile ca. 1/2 times tid.
Steges som små frikadeller - ca. 25 stk. i smør på panden.
Tilbehør (smørdampede urter):
Smør smeltes i en gryde og heri lægges de fintsnittede urter.
Tilsæt vand og salt.
Læg låg på gryden og smørdamp urterne i ca. 5-7 minutter, drys med hakket persille eller koriander.
Urterne serveres som tilbehør til kalkunfrikadeller og nye kartofler eller pillekartofler.
Spørgsmål:
Kan man bruge Mornaysauce til denne ret Mvh Bente
Svar:
Det kan man, men så kommer den friske smag ikke frem på samme måde.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/10-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
I stedet for de smørdampede urter, hvad kan man så bruge og hvad ville være godt mht. sauce?
Svar:
Kære bruger
Her er lidt forslag som tilbehør til retten:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_100623.105.10.html?g_load_recipie=1&g_alpha=S&page=1
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_100610.105.10.html?g_load_recipie=1&g_alpha=S&page=2
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_853.105.10.html?g_load_recipie=1&g_alpha=C&page=3
God fornøjelse.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/03-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bananfritter med marinerede jordbær
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem i cognac og flormelis. Dej: Rør æg, mælk, mel og...
Hytteost pandekager
Hytteost pandekagerKom æg og hytteost i en skål og blend med en blender eller kom det i en...
Braiseret rødkål
Braiseret rødkålStart med at snitte rødkålen, og skyl alle de snittede rødkål lige efter....