Video: Peberkager
PeberkagerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
8 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
450 gram Brun farin
-
3 deciliter Sirup
-
3 deciliter Fløde 13%
-
2 tsk Ingefær
-
2 tsk Kanel
-
2 tsk Stødt nellike
-
1 kg Hvedemel
Pynt
-
200 gram Flormelis
Peberkager
Bland alle ingredienser undtagen melet i en skål, og rør massen godt sammen.
Tilsæt derefter melet lidt ad gangen til den får den rette konsistens.
Forberedelserne er færdige og dejen er nu klar til køleskabet.
Lad dejen hvile i køleskab natten over, og tag den ud et stykke tid inden du skal bage den, så den ikke bliver for hård.
Tændt ovnen på 200 grader varmluft. Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen så den bliver lidt blødere og får en smule varme.
Halver dejen eller del den i tre portioner. Rul en potion af gangen ud så de ender med en tykkelse på ca 3 millimeter.
Brug gerne kageudstikkere, hvis du har sådan nogen på lager.
Skal det være rigtig julet, kan en stjerne-, en hjerteform eller lignende gøre underværker!
Ellers kan du sagtens lave nogen fine peberkager hvor du enten skær dejen ud eller former dem i hånden.
Dog husk at bevare tykkelse på de ca 3 millimeter da det gør dem lækre sprøde.
Kom peberkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 5 minutter.
Hold gerne øje med dem i ovnen så de ikke får for meget. Nogen ovnen kan varme kraftigere end andre.
Glasur
Til at lave en hvid glasur skal du blande 1 spsk. kogende vand sammen med flormelis i en skål.
Tilføj lidt af gangen indtil at du mener at den har den rette konsistens.
Hvis du vil have chokolade glasur kan du tilføje lidt kakaopulver.
Lad glasuren tørre og så er de klar til servering!
Prøv også disse lækre æbleskiver med kærnemælk til at supplere julehyggen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tortilla med kartoffel og purløg
Skær kartoflerne i så tynde skiver som muligt og fordel dem i et oliesmurt fad. Pisk æg,...
Muffins
Lette muffins Rør sukker og smør sammen og pisk æg i lidt af gangen. Sigt både mel og bage...
Foie gras a l'orange
Rengør andeleveren. Læg den i en marinade af vin, knuste tørrede krydderier og finthakkede...