Video: Banoffi tærte
Banoffi tærteKøkken:
Ingredienser:
Andet
7
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
175 gram Fuldkornskiks
-
85 gram Smør
-
400 gram Kondenseret mælk
-
175 gram Smør
-
175 gram Sukker
-
3 stk Banan
-
2 deciliter Piskefløde 38%
Knus kiksene og bland dem med smeltet smør.
Beklæd en tærteform med denne bund.
Hæld kondenseret mælk i en slip-let gryde.
Tilsæt smør og sukker og varm det ved lav varme, til sukkeret er smeltet.
Lad det koge i 5 min. under konstant omrøring til det bliver til gylden karamel.
Det skal koge, til det har skiftet farve, men pas på, det ikke overkoger!
Hæld karamellen over tærtebunden og lad det køle af.
Skær bananerne i skiver og hæld lidt citronsaft over, så de ikke bliver brune.
Arrangér bananskiverne over karamellen.
Pynt tærten med flødeskum.
Put tærten i køleskabet indtil serveringen.
Spørgsmål:
hvad er kondenseret mælk, synes ikke jeg er stødt på det udtryk før? vh susanne
Svar:
Kondenseret mælk er mælk, som er inddampet til en tredjedel og evt. tilsat sukker, og derefter fyldt på dåse.
Det kan købes i større supermarkedskæder eller hos arabiske købmænd eller lign.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/07-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
5-kornsboller
5-kornsbollerKog vand og kerner i en gryde. Hæld det i en skål, kom margarine og mælk i. L...
Porretærte med skinke
Nem porretærte med skinkeStart med at tænde din ovn på 200 grader almindelig ovnKom tærted...
Grillede kartofler med urter og parmasan
Slik laver du lækre grillede nye kartofler med urter og parmesanPil eller skrub godt karto...