Video: Vin-braiseret skinke med skalotteløg og gulerødder
Vin-braiseret skinke med skalotteløg og gulerødderKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4.5 spsk Usaltet smør
-
1 spsk Olie
-
500 gram Baby gulerod
-
500 gram Skalotteløg
-
5 deciliter Tør hvidvin
-
7.5 deciliter Hønsebouillon
-
3.5 kg Skinke
-
3 spsk Frisk persille
-
6 kvist Frisk timian
-
3 stk Laurbærblad
-
0.5 deciliter Abrikosmarmelade
-
4 spsk Dijonsennep
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
1 spsk Frisk timian
Opvarm ovnen til 175°C.
Anbring en bradepande over blussene på komfuret.
Smelt 1/3 af smørret i bradepande og tilsæt olien.
Tilsæt hakkede gulerødder og skalotteløg og svits dem i 5 min.
Drys med salt og peber.
Tilsæt halvdelen af hvidvinen samt 1/3 af bouillonen til bradepanden.
Skru op til høj varme og lad det koge i 3 min.
Skub grøntsagerne til side i bradepanden og anbring skinken i midten.
Tilsæt persille, timian og laurbærblade til bradepanden.
Dæk bradepanden til med folie (lad ikke folien røre skinken).
Stil bradepanden i nederste trediedel af ovnen.
Steg skinken til et stegetermometer viser 75°C (ca. 2 timer).
Hæld jævnligt væde fra bradepanden over skinken.
Skru varmen op til 230°C.
Rør abrikosmarmeladen og halvdelen af sennepen sammen og pensl skinken med denne glasur.
Returnér skinken til ovnen og steg den i yderlige 15 min., udækket.
Overfør skinken til et skærebræt.
Overfør grøntsagerne til en skål med en hulske.
Dæk begge dele til med folie.
Sauce:
Pisk resterende smør samt mel sammen i en lille skål.
Placér en gryde(middelhøj varme) på komfuret.
Tilsæt fløde, hakket timian, resterende hvidvin, resterende bouillon samt resterende sennep.
Bring saucen til at simre.
Tilsæt smør-melblandingen 1 spsk ad gangen.
Lad saucen simre i 10 min. til saucen er tyknet.
Smag saucen til med salt og peber.
Skær skinken ud og arrangér skiverne på et fad.
Placér grøntsagerne omkring skinken.
Servér saucen som tilbehør til måltidet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Vietnamesisk flanksteak med nudelsalat
Flanksteaks steges på panden i ca. 4-5 min. på hver side. Derefter tag dem af panden og la...
Kolibri kage
Forvarm ovnen til 175°C. Smør to kageforme og drys dem med lidt mel.Si mel, bagepulver og...
Kartoffel- og shiitakegratin
Smelt smørret i en stor gryde over høj varme. Tilsæt alle svampe (hakkede) og svits dem, t...