Video: Gammeldags sylte
Gammeldags sylteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.2 kg Grisehoved
-
4 stk Skalotteløg
-
4 spsk Bordsalt
-
10 stk Grøn peberfrugt
-
4 stk Laurbærblad
-
2 kvist Frisk timian
-
2 stk Løg
-
5 stk Grøn peberfrugt
Sådan laves en gammeldags sylte:
Alle ingredienser kommes i en gryde på nær peber og løg, tilsættes vand ca. 2-2½ l så det dækker.
Koges på svag varme i 3 timer til kødet er mørt, tages op og afkøles.
Si Vandet og koge suppen ind ved kraftig varme under låg til der ca. er 1½ l tilbage.
Pil kødet af og skær i mindre stykker.
Hak løg og peber og ibland.
Det fyldes i 2 til 3 bageforme (sandkageform) og den indkogte suppe fordeles i formene.
Når sylten er afkølet stilles den i køleskabet og stivner 12 timer.
Sylten kan holde sig en uges tid på køl .
Du kan erstatte den grønne peber med tilsvarende mængde pistacie nødder.
Sylte er en klassisk juleret og serveres sammen med syltede rødbeder
Spørgsmål:
Jeg vil gerne lave sylten i god tid, så vil lige høre om det er muligt at fryse sylten ned Med venlig hilsen Solvej
Svar:
Hej Solvej , det kan man godt.Den risikerer at blive lidt "Våd" , men det er helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
28/11-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hi man skal fryse denne sylte skal de så lidt ekstra væde ved for at den ikke blive for tør
Svar:
Det vil være en god ide.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
17/09-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man bruge noget andet end grisehoved til sylten ?
Svar:
Brug en bov, eller nogle skanke - det er rigtigt godt, og kom bare 3-4 husblas i suppen.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
10/12-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålssalat
BlomkålssalatVask blomkål og skær stokken væk. Hak blomkålen i helt små stykker med en kni...
Vegetar moussaka
Vegetar moussakaLøgene hakkes fint, og hvidløget presses.Det sauteres i olie til det er bl...
Engelsk æblekage
Varm ovnen til 180 grader. Et lavt, ovnfast fad pensles med smeltet smør. Kom æbler, far...