Video: Fastelavnsboller
FastelavnsbollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
1 timer 25 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æg
-
2 spsk Sukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
2.1 deciliter Sødmælk
-
2.1 spsk Maizena
-
250 gram Hvedemel
-
1 tsk Kardemomme
-
1 spsk Sukker
-
150 gram Smør
-
1.1 deciliter Sødmælk
-
25 gram Gær
-
1 stk Æg
-
1 stk Æg
-
100 gram Flormelis
-
1 spsk Vand
Fastelavnsboller
Kagecreme:
Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen.
Kog mælken og kom den langsomt i æggemassen sammen med maizena, pisk hele tiden.
Sæt massen på komfuret og kog den op - den skal kun lige "boble" så tages den af komfuret, så den ikke skiller.
Pisk hele tiden.
Kom massen op i en kold bøtte og pisk videre.
Cremen afkøles.
Dej:
Mel, kardemomme og sukker blandes, smørret smuldres i.
Gæren røres ud i lunken mælk, ægget tilsættes.
Gærblandingen hældes i melblandingen og dejen slås godt sammen.
Lad den hæve i 1/2 time.
Form boller af dejen (2 pr. person).
Lad dem efterhæve 10-15 minutter.
I midten af hver bolle laves en fordybning.
Heri lægges en tsk fuld (eller ønsket mængde) kagecreme.
Bollerne pensles med æg og bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Når bollerne har kølet af, kan de pyntes med glasur.
Festlige og farverige fastelavnsboller
For at gøre fastelavnsbollerne lidt ekstra festlige kan de pyntes med glasur i forskellige farver. Du kan bruge frugtfarve til at give glasuren en flot farve, fx lyserød eller blå. Frysetørret hindbær og kagekrymmel kan drysses på glasuren for at give bollerne et ekstra pift.
Mange varianter
Der findes mange forskellige varianter af de lækre boller. Du kan fx prøve opskriften på gammeldags fastelavnsboller eller nemme fastelavnsboller for at finde frem til din favorit.
Spørgsmål:
Hvordan bruger man tørgær i forholdet til 25 gram normal gær? john
Svar:
Hej John
en pose Malteser tørgær på 11,8 g svarer til 50 g.frisk gær. Der findes andre slags tørgær, så læs på pakke.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
27/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej jeg er ret ny ud i bagekunsten og jeg undrer mig over hvorfor bruger man maizena hilsen kirsten
Svar:
Hej kirsten , det laver man tit for at det er hurtigere og det arbejder på en helt anden måde end alm. mel, er godt i cremer med æg
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/02-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan fastelavnsbollerne fryses?
Svar:
Hej , ja det kan de godt, men.... , det bedste er naturligtvis at spise dem samme dag :-)
mvh Tomas
opskrifter.dk
25/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg vil gerne have ,en lækker opskrift på fastelavns boller.det skal være nogle jeg kan komme fløde og creme i.det skal være som hvis jeg gik til bageren.ikke for svært.
Svar:
Vi har en opskrift på fastelavnsboller.
Du kan også vælge at bruge opskriften på vandbakkelser,det er mere en flødeskumkage, men helt sikkert rigtig lækkert:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_100915.100.0.html
- pas på at dejen ikke bliver for tynd, det er ikke sikkert at al æggemassen skal bruges - lav en prøve med lidt dej - dejen må ikke flyde ud, når du sætter dem i toppe på pladen.
Du kan tage ½ flødeskum og ½ creme som fyld i de færdigbagte vandbakkelser - det er min favorit :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
13/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smoothie med banan og bær
Blend alle ingredienserne sammen i omkring 30-45 sekunder, alt efter om bærrene er frosne...
Culottesteg
Sådan laver du culottesteg Dup culottestegen tør med køkkenrulle.Brug en skarp kniv til at...
Havregrynskugler med kaffe og rom
Sådan laver du Havregrynskugler med kaffe og rom Bland alle ingredienserne undtagen pynten...