Video: Gravad laks med selleri- og sennepsmos samt concassé
Gravad laks med selleri- og sennepsmos samt concasséKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
25 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 stk Laksefilet
-
5 gram Sukker
-
5 gram Køkkensalt
-
1 spsk Frisk koriander
-
2 spsk Frisk dild
-
0.5 tsk Dijonsennep
-
2 stk Tomat
-
1 stk Rødløg
-
1 stk Æbler
-
0.5 stk Appelsin
-
300 gram Sellerirod
-
1 spsk Frisk estragon
-
1 tsk Dijonsennep
-
1 knsp Peber
-
4 kvist Frisk dild
Bland sukker, salt, koriander, dild og sennep godt sammen.
Læg laksen med skindsiden nedad i et fad.
Læg krydderiblandingen ovenpå og pres den forsigtigt udover hele fisken.
Læg køkkenfilm henover og stil til afkøling i minimum 24 timer.
Concassé:
Rengør tomat, rødløg, æble og appelsin og skær alle ingredienserne i små stykker.
Bland dem godt sammen.
Selleri-senneps mos:
Kog vand op med lidt salt.
Når det koger puttes sellerien i og koges i ca. 10 min.
Drænes godt og blendes sammen med peber, sennep og estragon.
Serveres straks sammen med laksen og concassè.
Pynt med dild.
Spørgsmål:
I stedet for friske korinder, kan man så bruge korianderfrø, og knuse dem i en morter?
Svar:
Det korte svar er nej, det er ikke det samme
Mvh Tomas
opskrifter.dk
20/01-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dressing med citrongræs og kumquat
Skær citrongræs i skiver. Læg det i en gryde og tilsæt limesaft, eddike, sukker samt reven...
Kulmulefilet
Sådan laver du kulmulefiletDel kulmulefileten op i 4 portionsstykker og dup al overskydend...
Gammeldags grydekylling
Rens kyllingen og drys med salt indvendig. Put persille ind i kyllingen. (Luk til med en k...