Video: Æble Charlotte med creme anglaise og citronmelisse
Æble Charlotte med creme anglaise og citronmelisseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
2 timer 20 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
8 stk Æbler
-
1 knsp Kanel
-
1 knsp Revet muskatnød
-
100 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
-
100 gram Sukker
-
1.5 deciliter Vand
-
2 ml Grand Marnier
-
400 gram Vanillekiks
-
1 stk Vanillestang
-
4 stk Æggeblomme
-
100 gram Sukker
-
1 spsk Frisk citronmelisse
-
0.5 liter Sødmælk
Æble Charlotte med creme anglaise og citronmelisse
Kompot:
Æbler, kanel, muskatnød, sukker og vand varmes op i en gryde.
Når det koger skrues der ned til medium varme, og det simrer videre til det begynder at karamellisere.
Herefter hældes det over i en skål og stilles på køl.
Sukker, vand og Grand Marnier koges sammen og stilles til afkøling 10 min.
Dyp kiksene i Grand Marnier siruppen og beklæd en skål indvendig med dem, både bunden og siderne.
Fyld æblekompot i skålen og dæk dem med kiks.
Stil skålen på køl.
Creme Anglaise:
Kom mælken i en gryde, flæk vanillestangen og skrab kernerne ned i gryden.
Kog mælken op. I en skål piskes æggeblommerne med sukkeret til de bliver hvide, derefter hældes mælken langsomt i mens der røres konstant med en træske.
Når cremen er helt jævn, hældes den tilbage i gryden og varmes op ved lav varme i 3 min.
Der røres konstant mens citronmelisse blandes i.
Æble-charlotte stilles på køl inden den serveres med creme anglaise.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalvekoteletter i gorgonzolasauce
Steg champignonerne i olie sammen med hvidløget. Steg kalveschnitzlerne. Steg samtidig løg...
Brombærmuffins med hvid chokolade
Brombærmuffins med hvid chokoladePisk æg sukker og vaniljesukker sammen, så det bliver luf...
Italiensk smør
Mos peber, urter, hvidløg og salt i en morter.Anbring den ønskede mængde smør på en lille...