Skaldyrsgratin med estragon Sabayon

Skaldyrsgratin med estragon Sabayon
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Fransk

Forret

14


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

40 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

25 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (14)

Antal personer:


30 gram Smør

2 stk skalotteløg

4 stk tigerreje

12 stk kammusling

400 gram kogt musling

80 gram hummerhale

3 kvist frisk timian

1 knsp køkkensalt

1 knsp peber

120 gram Smør

4 stk æggeblomme

5 ml citronsaft

2 spsk frisk estragon

1 spsk frisk basilikum

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Smelt 1/8 af smørret i en pande ved medium varme. Steg først skalotteløg 1 min.
Tilsæt derefter tigerrejer samt kammuslinger og steg dem 1 min. på hver side.
Dernæst tilsættes muslinger, hummerhaler og timian samt salt og peber og det hele steger videre endnu 1 min.
Det fordeles i gratinskåle.

Sabayon (sauce): Smelt smørret ved svag varme. Æggeblommer og citronsaft piskes sammen i en skål i vandbad til massen bliver ret tyk.
Så hældes det smeltede smør langsomt deri under konstant omrøring, og den finthakkede estragon tilsættes.
Når det er blandet godt sammen, hældes det over skaldyrene, og de gratineres ( under en salamander) i ca.3 min.

Der drysses friskhakket Legro® basilikum over retten før serveringen.

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Kokkens svar
skaldyrsgratin

Det kan være begge dele, men jeg foretrækker nu friske.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

21/10-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Tomatdressing

Vegetar
Proteinrig mad
Fedtfattig mad
Vegansk Mad

Kvark og tomatjuice røres sammen med friskhakket basilikum. Pres et fed hvidløg i dressing...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Perlehøne fyldt med fars af vilde svampe samt ærtemos

Fedtfattig mad

Forvarm ovn på 220°C. Fars: Grofthakkede kyllingebryster, hakket skalotteløg, hvidløg,...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Svinekoteletter med citron-timiansauce

Fedtfattig mad
Kødretter

Put koteletterne i et fad. Pres hvidløget og bland ingredienserne til marinaden i en lille...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag