Video: Skaldyrsgratin med estragon Sabayon
Skaldyrsgratin med estragon SabayonKøkken:
Ingredienser:
Fransk
14
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
30 gram Smør
-
2 stk Skalotteløg
-
4 stk Tigerreje
-
12 stk Kammusling
-
400 gram Kogt musling
-
80 gram Hummerhale
-
3 kvist Frisk timian
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 knsp Peber
-
120 gram Smør
-
4 stk Æggeblomme
-
5 ml Citronsaft
-
2 spsk Frisk estragon
-
1 spsk Frisk basilikum
Smelt 1/8 af smørret i en pande ved medium varme.
Steg først skalotteløg 1 min.
Tilsæt derefter tigerrejer samt kammuslinger og steg dem 1 min. på hver side.
Dernæst tilsættes muslinger, hummerhaler og timian samt salt og peber og det hele steger videre endnu 1 min.
Det fordeles i gratinskåle.
Sabayon (sauce):
Smelt smørret ved svag varme.
Æggeblommer og citronsaft piskes sammen i en skål i vandbad til massen bliver ret tyk.
Så hældes det smeltede smør langsomt deri under konstant omrøring, og den finthakkede estragon tilsættes.
Når det er blandet godt sammen, hældes det over skaldyrene, og de gratineres ( under en salamander) i ca.3 min.
Der drysses friskhakket Legro® basilikum over retten før serveringen.
Spørgsmål:
blåmuslingerne må det være frosne eller fra glas? Hilsen Bent Martensen.
Svar:
Det kan være begge dele, men jeg foretrækker nu friske.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/10-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Porretærte med hytteost
Vegetar tærte med porre og hytteostStart med at tænde for din ovn på 200 grader varmluft,...
Blomkålskarry
Pil løgene og skræl ingefæren. Hak derefter skalotteløg, hvidløg, ingefær og chili (med el...
Broccolisoufflé
Del broccolien i stilke og buketter. Snit stilkene fint og kog dem i vand uden salt i 5 mi...