Video: Kalvesteaks med grøntsags-pot au feu samt estragonmayonnaise
Kalvesteaks med grøntsags-pot au feu samt estragonmayonnaiseKøkken:
Ingredienser:
Fransk
22
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
800 gram Kalvemørbrad
-
2 stk Løg
-
100 gram Sellerirod
-
2 stk Gulerod
-
1 spsk Olie
-
300 gram Kartofler
-
2 stk Porre
-
1 stk Fennikelknold
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 deciliter Vand
-
1 spsk Frisk timian
-
3 stk Frisk salvie
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 knsp Peber
-
1 spsk Frisk persille
-
1 tsk Dijonsennep
-
1 stk Æggeblomme
-
3 deciliter Olie
-
1 spsk Citronsaft
-
2 spsk Frisk estragon
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 knsp Peber
Mayonnaise (dressing):
Skyl og tør persillen og hak den fint.
I en skål piskes sennep, æggeblommer samt salt og peber sammen.
Olien dryppes langsomt i 1 dråbe af gangen under stadig omrøring, til det er helt jævnt.
Tilsæt citronsaft, pisk grundigt og rør estragonen og persillen i.
Pot au feu:
Ved medium varme steges løg, selleri og gulerødder i lidt olie i 2 min.
Kartofler, porrer, fennikel og hvidløg tilsættes, og det steger videre endnu 3 min. mens der røres indimellem.
Dernæst hældes vand, timian, salvie samt salt og peber op i gryden og det simrer med låg på i ca. 15-20 min.
Gryden tages af varmen og stilles til side, stadig med låg på.
I en pande (stor nok til steaksene) varmes ca. 5 dl. af grøntsags pot au feuen op ved medium varme til det simrer.
Steaks lægges deri, drysses med salt og peber og dækkes med låg.
De steges i ca. 3 min. på den første side, hvorefter de vendes og steger endnu 2-3 min. (afhængig af hvor rød man ønsker dem).
Server steaks med den opvarmede pot au feu samt mayonnaisen.
Spørgsmål:
Kan det lade sig gøre at lave hele kalvemørbrad med grøntsags-pot au feu i ovn, istedet for, som i denne opskrift hvori der bliver brugt steaks? Hvis det er mulig, hvor lang tid skal stegene have? På forhånd tak. Venlig hilsen Mette
Svar:
Hej , det kan du godt.Brug et stegetermometer på 60-65 grader så bliver det godt.
Tiden ? Meget svært at svare på, mit gæt ville være 30-40 minutter
Mvh Tomas
opskrifter.dk
09/08-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tranebærsauce med farin og portvin
Pres appelsinen og riv skallen, som skal bruges i opskriften.Bland tranebær, farin, appels...
Osteomelet
Pisk æggene sammen med vand og salt. Rør parmesanosten og det finthakkede purløg i.Smelt s...
Engelsk æblekage
Varm ovnen til 180 grader. Et lavt, ovnfast fad pensles med smeltet smør. Kom æbler, far...