Video: Fasaner med majspandekager og anis-appelsin-koriandersauce
Fasaner med majspandekager og anis-appelsin-koriandersauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
24
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
2 stk hel fasan
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Grøn peberfrugt
-
6 stk Bacon
-
25 gram Smør
-
2 spsk Olie
-
1 stk Løg
-
1 stk Hvidløg
-
1 spsk Stjerneanis
-
1 stk Gulerod
-
1 stk Porre
-
1 stk Fennikelknold
-
2 deciliter Rødvin
-
2 stk Appelsin
-
3 spsk Frisk timian
-
1 tsk Frisk estragon
-
2 stk Laurbærblad
-
1 spsk Frisk koriander
-
1 stk Majskolbe
-
70 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2 stk Æg
-
1 tsk Peber
-
3 deciliter Letmælk
Forvarm ovnen på 200°C.
Fasanerne krydres med salt og peber og svøbes i bacon.
Varm smør og olie op i en stor gryde. Når det er varmt steges fasanerne hurtigt på alle sider (1 min. på hver side) og de tages op og stilles til side.
I den samme gryde kommes finthakkede løg, hvidløg, gulerødder, porrer samt stjerneanis, og de steges 4 min. under omrøring.
Så tilsættes rødvin, appelsinsaft, timian, estragon og laurbærblade og det koger videre ved moderat varme i ca. 5 min.
Læg fasanen i gryden, læg låg på og stil den i den forvarmede ovn i 35 min.
Vend fasanen ca. halvvejs igennem stegetiden.
Derefter tages fasanen op igen og lægges til side.
Saucen sies, den finthakkede koriander tilsættes og den holdes varm ved svag varme. Tilbehør (pandekager): Rens majskolben og skær kernerne af med en kniv. Put hvedemel i en skål og bland med lidt salt. Tilsæt æg under konstant piskning. Når det er blandet godt, hældes mælken langsomt i, mens der stadig piskes. Til sidst blandes majskerner i samt lidt peber. Pandekagerne bages ved medium varme ca. 2 min på hver side afhængig af tykkelsen. Anret tallerkener med en halv fasan på hver samt to pandekager og saucen ved siden af. Server straks.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mannagrød
Mannagrød Bland mælk og mannagryn grundigt sammen i en gryde. Grøden opvarmes ti...
Krydret reje- citrongræssuppe
Skær forårsløg i skiver. Hak ingefæren. Snit citrongræs. Hak hvidløget.Læg alle ingrediens...
Bagte majskolber
Forvarm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad med fedtstof. Bland alle ingredienserne un...