Video: Sprødt kartoffel- og baconfad
Sprødt kartoffel- og baconfadKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
750 gram Kartofler
-
2 tsk Olivenolie
-
1 tsk Frisk rosmarin
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.25 tsk Peber
-
5 stk Bacon
Forvarm ovnen til 230°C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Overfør kartoflerne til et ovnfast fad.
Vend med olie, hakket rosmarin, salt og peber.
Skær baconen i mindre stykker og fordel den oven på kartoflerne.
Bag retten til baconen er sprød og kartoflerne er gennemstegte, ca. 35 min. Servér.
Spørgsmål:
Hej Niels Jeg har fået en lama bortset fra halsen. Slagtet vejer den ca 100 kg. Jeg har søgt på nettet, men har intet kunne finde om den slags kød. Jeg har for 1 måned siden smagt det kød på lamaen som svarer til koteletten fra et lam. Du ved sådan en dobbeltkotelet, men ca 3 gange så stor. Jeg stegte den krydret med hvidløg og timian med benet på og pillede mørbraden ud inden servering, for ikke at skulle rode med det kødben på tallerkenen. Kødet var dejlig mørt og havde en fin tekstur men smagte ikke af specielt meget. Havde ikke engang en speciel smag, som vi kender det fra lam, gris eller ko. Så hvis resten af lamaen har samme "tynde" smag skal det vel behandles ligesom kalkun - som heller ikke smager af noget - men hvor det er tilbehør som sauce mv der giver smagen. Har du nogle forslag til opskrifter fra lamaens køller, bryst og ryg? Jeg forestiller mig at lave en slags Saltimboca af noget af inderlåret, men ellers er jeg helt blank. Så hvis du eller andre har en eller flere gode ideer vil jeg være glad Mvh Kim Brandt
Svar:
Hej Kim, jeg har ingen erfaring i Lama.Men det lyder som du har rimeligt styr på dette.Måske skulle du bruge lammeopskrifter, noget med masser af krydderurter, måske lidt bacon om de sarte stykker, og passe på med at ikke tilberede for lang tid, jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer fra dette.
Et spørgsmål til dig, hvordan har du fået fat i Lama ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
23/09-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad serverer man af tilbehør til det sprøde kartoffel og baconfad?
Svar:
Da maden er noget fed i sig selv, ville jeg vælge en salat og noget.
Ellers er en dressing og fisk også en mulighed.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
24/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Penne alla gorgonzola
Kog pastaen al dente efter anvisning på emballagen.Mens pastaen koger, brunes smør på en p...
Lam navarin
afpuds kødet og skær benet fra. Skær kødet i mindre stykker og vend det med mel, salt og p...
Cannelloni classic
Svits et hakket løg i lidt olie og sæt dem til side. Svits et par finthakkede fed hvidlø...