Video: Porreterrin
PorreterrinKøkken:
Ingredienser:
Fransk
11
Tilberedningstid
28 timer 20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
20 stk Porre
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 knsp Peber
-
1 spsk Dijonsennep
-
0.3 deciliter Hvidvinseddike
-
0.7 deciliter Solsikkeolie
-
0.7 deciliter Hasselnøddeolie
-
2 ml Vand
-
2 stk Vagtelæg
-
12 stk Grøn asparges
-
0.5 bdt Frisk kørvel
Dressing:
Rør Dijonsennep op med vineddike.
Tilsæt de to slags olie og lidt vand og smag til.
Terrin:
Kog en stor gryde med vand. kom godt med salt i når det koger og kog porrerne deri i 10-12 min.
Tag dem op af vandet, læg dem på et klæde og pres forsigtigt så meget vand som muligt ud af dem.
Skær dem, så de passer til terrinens længde og hæld lidt dressing henover.
Beklæd terrinen indvendig med film.
Læg porrerne skiftevis med hoved og fod mod hinanden.
Læg et stykke film henover og et stykke pap, som passer ned i fadet.
Læg lidt vægt på og lad den stå 20-24 timer.
Hæld overskydende vand fra undervejs.
Tilbehør:
Kog vagtelæggene i 3 min. og skyl dem i koldt vand.
Kog asparges i 3-5 min.
Skyl i koldt vand og dup dem tørre.
Skær terrinen i skiver og arranger på tallerkner.
Læg tilbehør over og hæld resten af dressingen tilsat kørvel henover.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålsris
Blomkålsris Skyl blomkålen under vandhanen og lad den dryppe af. Riv både blomkålshovedet...
Farsbrød med ost
Sådan laver du farsbrød med ost.Kom kødet i en stor skål, tilsæt ægget og den revet ost.Du...
Chokoladekage med olie
Chokoladekage med olieTænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Beklæd en springform med st...