Video: Abrikos- og valnøddetærte
Abrikos- og valnøddetærteKøkken:
Ingredienser:
Bagværk
13
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
150 gram Hvedemel
-
150 gram Smør
-
100 gram Sukker
-
1 stk Æg
-
50 gram Valnød
-
50 gram Pistacienød
-
100 gram Abrikos
-
1 spsk Honning
-
0.5 tsk Kanel
-
1 stk Æg
-
12
-
2 spsk Frisk citronmelisse
-
4 spsk Flormelis
Abrikos- og valnøddetærte
Mørdej:
Ælt mel, smør, sukker og æg godt sammen og stil i køleskabet i ca. 1 time.
Smør en tærteform med smør.
Rul dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og læg i tærteformen.
Stil tærteformen med dejen i fryseren i ca. 1 time.
Fyld:
Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft.
Rør sammen med honning, kanel og æg.
Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.
Pynt med citronmelisse og/eller flormelis.
Du kan servere tærten både lun og kold.
Du kan med fordel have lidt creme fraiche klar og servere til tærten. Det smager super lækkert.
Spørgsmål:
kan jeg fryse denne og så varme den op ?
Svar:
Hej, det kan du godt. Bare den er bagt først.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/08-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg afventer svar på min forespørgsel,om forskellen på opskriften og billed. Med venlig hilsen Thor M. Krog e mail thorkrog@gmail.com
Svar:
Hej Thor , jeg har ikke modtaget spørgsmålet ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
02/03-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad er det hvide vi ser på fotoet. er det ostemasse eller passer fotoet ikke til billede. ??? MVH Thor m. krog
Svar:
Hej
Jeg tror at fotografen har været lidt kreativ...
Det ser ud til at være lidt fed creme-fraiche, så det kan du godt bruge i stedet for flormelis - du vælger selv.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
28/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Squash spaghetti
Squash spaghettiSkyl dine squash grundigt, og riv dem derefter til strimer ved hjælp af en...
Asparges med røget laks og hollandaise
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen.Smelt smørret og hæld langsomt æggebl...
Frikadeller
Sådan laver du frikadellerneHak løget fint evt. i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingre...