Video: Whiskymarineret hjort
Whiskymarineret hjortKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
600 gram Hjortefilet
-
2 spsk Vindruekerneolie
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
2 deciliter Whiskey
-
1 spsk Frisk rosmarin
-
10 gram Enebær
-
1 stk Sellerirod
-
1 deciliter Vand
-
50 gram Smør
-
600 gram Søde kartofler
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
Vask og skræl knoldsellerien.
Skær den groft i store terninger og læg dem i en gryde med smør og vand.
Lad det småkoge i ca. 20 minutter, mos det og smag til med salt og peber.
Vask og skræl de søde kartofler.
Skær hver af dem i 6 både og sæt dem i et ovnfast fad.
Steg hjortekødet i olie på en pande.
Krydr med lidt salt og peber.
Steg i 2-3 minutter på hver side.
Læg kødet i et andet ovnfast fad og hæld whiskey iblandet rosmarin og knuste enebær henover.
Stil begge fadene i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15- 20 minutter eller til kartoflerne er bløde og hjortekødet er lyserødt i midten.
Retten kan laves med andet vildt eller kød.
Spørgsmål:
kan jeg få lidt hjælp jeg skal lave en hjorte grydesteg men er ikke klar over hvor lang tid den skal have og hvad jeg skal komme i den med venlig hilsen lonny vigen
Svar:
Hej Lonny, kom du bare krydderurter i , f.eks timian,lidt rosmarin og persillie, steg den til den er 65 grader i midten og lad det trække lidt 20-30 minutter
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/09-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Først og fremmest skal lyde et kæmpe tak for en fantastisk hjemmeside. Og nu til grunden til jeg skriver: jeg tænkte at bruge opskriften til oksekød (måske bisonokse) i stedet - tror du det går an? Og mit andet spm: hvilken sauce er lavet til på billedet? Der er ikke beskrevet nogen i opskriften... På forhånd tak.
Svar:
Hej, du bruger bare den sky der bliver fra stegningen og ev lidt mere sky oveni, det smager rigtigt godt.
Og du kan sagens bruge Bison til det samme
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/04-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man använda sig av detta receptet även till en rådjursstek? Vad för slags vin (druva ) är bra till denna rätt?
Svar:
Hej , det kan du bara göra , inget problem i det.Vin ? Cabernet Sauvignon eller kanske en Pinot noir från Australien eller Syd afrika
Mvh Tomas
recept.se
01/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvilken sauce ville du lave til
Svar:
Hej , jeg ville bruge skyn fra stegen og koge den ev. med lidt føde.
Er der ikke sky nok ville jeg lave en vildtsky i forvejen og måske bare servere en vildtsky til
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/11-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken sauce ville du sige passer godt til
Svar:
Jeg synes, at du skal servere stuvede kantareller eller andre af efterårets svampe til.
Ordn svampene og steg dem i en blandning af olie og smør. Tilsæt timian og/eller rosmarin, hakket hvidløg og citronskal.
Deglacer (dvs. at koge af) panden med lidt af whiskeyen og tilsæt til sidst fløde og reducer det lidt.
Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/11-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvordan laves den.
Svar:
Hej , du kan lave den som alm culotte , bare steg den lidt mindre tid
Mvh Tomas
opskrifter.dk
22/07-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thailandsk Squashsuppe
Hak ingefær og hvidløg groft. Vask og skær squash. Hak chili og løg.Varm olie i en gryde....
Hvide asparges med rejer
Hvide asparges med rejerStart med at tage æggeblommerne ud af køleskabet, så den har stuet...
Nordisk okseragout
1. Vend kødet i mel tilsat salt og peber.2. Skær løgene i skiver.3. Varm smørret i en gryd...