Video: Svaner
SvanerKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Vand
-
250 gram Smør
-
0.5 tsk Bordsalt
-
20 gram Sukker
-
300 gram Hvedemel
-
8 stk Æg
-
3 deciliter Vand
-
150 gram Sukker
-
100 gram Mørk chokolade
-
5 deciliter Piskefløde 38%
-
5 deciliter Vanilleis
-
8 kvist Frisk mynte
Vandbakkelsesdej:
Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle og bring det i kog.
Tilsæt mel og pisk energisk over blusset til blandingen slipper fra gryde og træske.
Tilsæt sammenpisket æg til blandingen, lidt ad gangen, så dejen ikke skiller - den må ikke blive for tynd, så pas på - det er ikke sikkert at alle æg skal tilsættes.
Dejen må ikke flyde ud.
Der skal piskes meget grundigt, idet det er luft der får kagerne til at hæve.
Blandingen kommes op i en sprødepose og formes som en dråbe (svanens krop).
Lav dernæst svanehoveder med poseformen som et "S"(hals og hoved).
Bag det hele i en forvarmet ovn 20 min. på 200°C. i midten.
Ovnen må ikke åbnes under bagningen, så falder den sammen. kagerne hæver meget, så der skal være god plads på pladen.
Sauce:
Kog vand med sukker.
Hæld denne sirup over chokoladen og rør, til det opløses.
Creme: Pisk fløde og vaniljesukker til skum.
Anret først med chokosauce.
Vandbakkelse skæres over.
Læg bund på sauce.
Dernæst kugle is og cremen rundt om is.
Skær top af vandbakkelse i to.
Læg dem på hver side af cremen.
Sæt hovedet i isen og pynt med mynte.
Tip:Svanerne kan godt bages dagen før, da det tager tid, og kræver lidt øvelse, at lave flotte svaner.
Spørgsmål:
Hej.. Forstår ikke helt hvordan den dråbe og "s" skal skræres ud og over.. Kan det evt uddybes lidt??
Svar:
Hej, du sprøjter lige som på billedet, så deler du det bare efter det er bagt, det nemmeste er at "ramme" billedet
Mvh Tomas
opskrifter.dk
27/12-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad er bunden lavet af? Nu når der står, Læg bund på chokoladesauce? Mvh Jens
Svar:
Hej , det er vandbakkelsen som bliver lagt som bund ovenpå chokolade saucen
Mvh Tomas
recept.se
27/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asparges med bacon
Asparges med baconKnæk aspargesene, hvor de naturligt brækker af. Det er nemlig sådan du k...
Bagte rødløg med timian og smør
- fjern løgskallen og skær bunden jævn.- skær et kryds fra top til bund - de må IKKE gå i...
Halloumi-burgere
Halloumi-burger Løgkompot Du skal starte med at komme løg og olie en gryde. Sauter ved m...