Video: Lammekrone
LammekroneKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
800 gram Lammekrone
-
1 tsk Havsalt
-
1 knsp Hvid peber
-
100 gram Smør
-
1 deciliter Citronsaft
-
600 gram Frisk spinat
-
500 gram Parboilede ris
-
4 stk Hvidløg
-
3 spsk Olivenolie
-
3 kvist Frisk rosmarin
Lammekrone med tilbehør
Hvis du er på udkig efter en ret der virkelig kan imponere og let få smilende frem på læberne, så er det helt afgjort en lammekrone opskrift du skal havde fat i!
Lammekronen er nem at tilberede og kan let kombineres med mange forskellige former for tilbehør, alt efter smag og behag.
Sådan kommer du godt i gang med lammekronen
Skær kødet i portionsstykker og svits det på begge sider i en pande.
Gem stegesaften fra kødet.
Det svitsede kød steges i ovn 15 min. på 200°C.
Krydres med salt og peber.
Lad derefter kødet hvile i 10-15 minutter.
Sauce:
Pisk stegesaft fra kødet sammen med smør og citronsaft.
Vask og sautér spinat i samme pande som kødet blev svitset i.
Forbered og kog risene.
Pil og hak hvidløgene.
Varm olien på en pande.
Svits hvidløg og rosmarin i olien.
Anret kød, spinat, hvidløg, rosmarin, ris og sauce på tallerkener.
Mange variationer af tilbehør
Endnu en grund til at en lammekrone er helt fantastisk, er muligheden for at substituere tilbehøret og stadig få en velsmagende kombination. En populær mulighed for tilbehør er fx. en god blanding af rodfrugter eller forskellige anretninger af løg.
Du kan finde opskrifter og serveringsforeslag på årstidens rodfrugter via vores hjemmeside opskrifter.dk.
Hvis du er på udkig efter velsmagende løg opskrifter kan vi anbefale at prøve vores glaserede løg eller løgpuré.
Opdag andre velsmagende opskrifter med Lam
Udover Lammekronen er der mange andre retter du kan lade dig inspirere af, når det kommer til at få et velsmagende stykke lam på bordet, fx lammekoteletter og lammekølle.
Spørgsmål:
kan man lave leverpostej af lamme lever og hvordan?
Svar:
Hej, det kan man sagens, og du kan bruge en alm opskrift , dog gerne med lidt mere fedt i
Mvh Tomas
opskrifter.dk
04/11-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej kok .......... hjælp! jeg har købt lammekroner, men de er ariveret i form a en hel stykke a ryggen, så mit store problem er hvordan skære jeg den ud så de er klar, :)
Svar:
Hej, det er ikke nemt at forklare med en tekst...., hm skær det lige som du ville gøre på en svine kotlet..
Lägg filee'n på siden og skær det nederste stykke væk som ligger til benet, , så får du blotlagt den ben der udgør kotletten, skrabe så den ben fri for kød og så er det ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/07-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken vin vil du anbefale til lammekrone ?
Svar:
En nordlig Rhône( og med denne ret med rosmarin og hvidløg, også det sydlige Rhône) og spansk vin er godt, såsom ribera del duero og rioja.
Eller Chianti.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
23/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter
Sursød-rabarbersauceRens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Kog rabarberne med li...
Woo Woo
Hæld alle ingredienserne i et collins glas over isterninger. Rør og servér.
Brun fond - sky
Samtlige grøntsager skrælles og skylles grundigt med rent vand. Benene brunes i en ovn 1...