Video: Laotisk kylling
Laotisk kyllingKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
13
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 45 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
2 stk Hvidløg
-
1 spsk Olie
-
2 stk Løg
-
250 gram Hakket svinekød 8-12%
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 stk Frisk chili
-
1 spsk Frisk koriander
-
1 deciliter Parboilede ris
-
7 deciliter Kokosmælk
-
1 spsk Fish sauce
Gnid kyllingen ind- og udvendigt med salt og halvdelen af det knuste hvidløg.
Varm olie i en stegepande, steg resten af hvidløget samen med hakkede løg og svinekød.
Krydr med salt, peber og finthakket chili.
Når svinekødet er godt stegt tilsættes koriander, ris og den tykke del af kokosmælken.
Bring det til kogepunktet, skru ned og lad det simre med låg i 10 min.
Fjern panden fra varmen og vent, til fyldet er koldt nok til at håndtere.
Fyld kyllingen med fyldet.
Læg den i en stor gryde med den tynde del af kokosmælken og fishsauce.
Læg låg på og lad den simre i 1 time eller til kyllingen er mør.
Spørgsmål:
Hvad er fishsauce og er der noget andet man kan bruge i stedet for?
Svar:
Fishsauce er et flydende krydderi, som kan købes i de fleste supermarkeder, i afdelingen med specialiteter. Det anvendes i mange opskrifter fra østen, og jeg kan ikke lige komme på noget andet der kan erstatte det - så hellere undvære.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
11/01-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Konfekt
Konfekt For at gøre nougaten nemmere at skære, sættes den i køleskab 5-10 m...
Kryddermuffins
1) Start med at stille rosinerne og abrikoserne i blød i lidt vand. 2) Bland vanillesukker...
Kartoffelmos med citrus
Forvarm ovnen til 220°C. Stik huller i kartoflerne med en gaffel og bag dem i ovnen i ca....