Video: Hvedebrød
HvedebrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
5 timer 30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
15 gram Gær
-
5 deciliter Vand
-
1.5 deciliter Yoghurt naturel
-
1 tsk Bordsalt
-
1 kg Hvedemel
-
1 spsk Olie
Rør gæren ud i vandet.
Rør yoghurt og salt i og ælt grundigt med melet til en lind dej.
Læg dejen i en oliesmurt eller meldrysset skål og dæk med plastfilm eller en tallerken, der slutter tæt.
Lad dejen hæve ikke for varmt i 2-4 timer.
Ælt dejen til brød (ca. 1 brød pr. 4 personer.)
Lad brødene hæve 2-3 timer, inden de sættes i en 180°C varm ovn (brug evt. stenplade).
Brødene skal bages i alt ca. 30-35 min.
Lad brødene køle af på en rist med bunden i vejret.
Spørgsmål:
Det står bakjäst i receptet. Är det sån jäst som ligger i kyldisken,torr jäst eller något annat?
Svar:
Hej , det måste vara helt vanlig jäst från kyldisken
Mvh Tomas
recept.se
10/11-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
når man skal bage franskbrød,hvad er bedst at pensle brødene med, så de bliver sprøde og lidt mørke i skorpen? Hvad gør bagerne få at få en sprød skorpe .
Svar:
Du kan pensle med to ting: mælk, eller et sammenpisket æg.
Det sørger for en mørkere gylden farve, og er med til at give brødet en sprødere skorpe.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ville bare høre om man godt kan serverre tunmusé som forret med kylling til hovedret?? og havde tænt mig champagne til tun, men hvad drikker man til kylling ?
Svar:
Hej , du kan godt servere tun føre kyllingen, champagnen kan du forsætte med , men det kommer an på hvad du laver med den kylling
Er den lidt kraftigare så kan du bruge en Chardonnay eller en Pinot Noir
Mvh Tomas
opskrifter.dk
10/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillet hjertesalat med citroncreme og ristede sesamfrø
Grillet hjertesalat med citroncreme og ristede sesamfrøRist sesamfrøene på en tør pande og...
Mexicansk spaghetti
Varm halvdelen af olien op i en gryde. Steg kyllingebrysterne heri til de brunede. Tag dem...
Kanelsnegle med remonce
Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold no...