Video: Roti canai
Roti canaiKøkken:
Ingredienser:
Indisk
7
Tilberedningstid
5 timer 20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
4 tsk Sukker
-
2 tsk Bordsalt
-
3 deciliter Vand
-
2 spsk Sødmælk
-
1 stk Æg
-
1000 gram Hvedemel
-
20 gram Margarine
Opløs sukker og salt i vandet, tilsæt mælk, æg og mel og bland godt.
Tilsæt margarine.
Ælt dejen til den er blød og ikke længere klistrer og del dejen i stykker på hver ca. 70 gram.
Form dejen til kugler som du pensler med margarine.
Dæk dejkuglerne til (evt. vha. et viskestykke) og lad dem stå i ca. 5 timer eller natten over.
Pres forsigtigt dejen med håndfladen for at strække den (hold fast på dejen og træk let i den for at strække den).
Gentag dette ca. 8 gange.
Når du til sidst har en tynd dejplade, folder du den eller ruller den sammen til en klump (som en forårsrulle).
Lad dejen stå i 10 minutter.
Steg den så på begge sider over en middel varme indtil den er gyldenbrun.
Tip (hvis du har gaskomfur):
Du kan også stege dejen som pandekager (dog uden smør).
Inden brødet bliver mørke tager du det af og vender det hurtigt direkte over de åbne flammer fra gaskomfuret.
De får små luft bobler og får en lidt grillet smag.
Hvis du har gaskomfur: Du kan også stege dejen som pandekager (dog uden smør). Inden brødet bliver mørke tager du det af og vender det hurtigt direkte over de åbne flamer fra gaskomfuret. De får små luft bobler og får en lidt grillet smag.
Servér med karrysauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tykmælksmarineret kylling
A38 røres op med farin, presset hvidløg, paprika, presset citron, salt og peber. OBS: mæng...
Sønderjydske boller
Varm mælken til ca 30 gr.Rør mælk, gær, smør og 2 æg sammen, og tilsæt så kardemomme og de...
Figen og vanille marmelade
Skæt stilken af hver figen og skær dem i halve, Kom i en gryde med calvados, saft fra lime...