Video: Arme riddere i ovn
Arme riddere i ovnKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
50 gram Rosiner
-
6 stk Rundstykke
-
6 spsk Smør
-
6 spsk Sukker
-
2 stk Æbler
-
1 stk Citron
-
2 deciliter Letmælk
-
3 stk Æg
-
0 Bordsalt
-
1 tsk Vanillesukker
-
0 Kanel
-
0.5 deciliter Pinjekerner
Forvarm ovnen til 200°C.
En stor gratinform smøres med 1 spsk smør.
Skyl rosinerne og tør dem.
Skær rundstykkerne i tynde skiver.
Smelt halvdelen af smørret sammen med 1/3 af sukkeret under omrøring.
Pensl brødskiverne med blandingen.
Bag dem på bageplade i ovnen i 6 minutter.
Del æblerne i 4, skræl dem og skær kernehusene ud.
Skær æblerne i både.
Læg brød- og æbleskiver taglagt i fadet.
Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint.
Pisk mælken kraftigt med citronskal, æg, salt, vaniljesukker og resten af sukkeret.
Hæld blandingen over æbler og brød og drys med rosiner og kanel.
Bag de arme riddere midt i ovnen 30 minutter.
Drys med pinjekernerne, fordel resten af smørret på overfladen og lad det bage færdigt i 10-15 minutter.
Spørgsmål:
hvad hedder denne ret: man dypper et toastbrød i æg og steger den på panden?
Svar:
Det er "arme riddere" , der er mange måder at lave denne ret på, men her er den mest enkle måde:
Ingredienser til 2 pers.:
½ dl mælk
2 skive toastbrød
1 æg
kanel og sukker
Tilberedning:
Ægget piskes sammen med mælk i en dyb tallerken.
Brødet lægges i æggemassen og vendes et par gange, derefter dyppes den i en anden tallerken med kanel og sukker, så hele brødet er dækket.
Brødet lægges derefter på en tør, meget varm pande og steges på begge sider til begge sider er gyldenbrune (omkring 1 minut per side).
Der kan evt.serveres marmelade til brødet.
Der er også en lidt mere avanceret måde at lave arme riddere på - se her:
Den er beregnet som dessert.
28/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asparges med røget laks og hollandaise
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen.Smelt smørret og hæld langsomt æggebl...
Gratineret jomfruhummer
Pil halen af hummerne og læg dem på en tallerken.Kom vineddike og vand i en gryde. Kog op...
Ægge sandwich med bøgeblade
Mos æggene og kom derefter karry, hytteost i og bland det godt med æggene.Smør det på 1 sk...