Video: Crêpes Suzette
Crêpes SuzetteKøkken:
Ingredienser:
Fransk
11
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
2 stk Æg
-
2 deciliter Letmælk
-
1 tsk Bordsalt
-
1 spsk Sukker
-
100 gram Hvedemel
-
4 stk Appelsin
-
50 gram Smør
-
1 spsk Vanillesukker
-
2 spsk Flormelis
-
2 spsk Grand Marnier
Crêpes Suzette
Dejen
Smelt smørret til dejen i en lille gryde og tag gryden af komfuret.
Pisk æg med mælk og krydr med salt og sukker.
Tilsæt mel i skefulde og rør det hele til en glat dej uden klumper.
Pres en halv appelsin og rør saften i det flydende smør.
Bland det i dejen og lad det afkøle 30 minutter i køleskab.
Pres saft af 1½ appelsin.
Skyl appelsinen i varmt vand, tør den og riv skallen.
Skræl de resterende to appelsiner helt ind til frugtkødet.
Skær appelsinbåde ud med en skarp kniv.
Hæld den saft, der drypper under udskæringen, op til den anden saft.
Appelsinsaucen
Smelt den ene tsk smør i en pande.
Rør vaniljesukker i og lad det brune let ved middel varme.
Hæld så saft og likør ved og lad det koge ind i 3-5 minutter til en sirupsagtig masse.
Læg appelsinbåde i.
Skru helt ned og hold saucen varm.
Kom det smeltede smør på en teflonpande og varm den op.
Hæld en øseske dej på panden, vend og drej panden, så dejen fordeles regelmæssigt.
Bag pandekagen ved middelvarme i ½-1 minut, vend den og bag den færdig i ½-1 minut.
Fold crêpen sammen og læg den i orangesaucen.
Bag alle pandekagerne, fold dem og læg dem i saucen (læg hele tiden en ny smørklat på panden).
Drys med flormelis og spis dem straks.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thai nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.Pisk jordnøddesmør, mælk, revet ingefær, presse...
Omelet
Bland æg, vand, salt og peber i en skål, pisk/rør ingredienserne sammen. Kan bruges mælk i...
Dulce de leche
Til hver liter mælk bruges 1/2 kg. sukker, der sættes over og skal koge i en emaljeret gry...