Video: Grøn lasagne
Grøn lasagneKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
17
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 spsk Smør
-
3 spsk Hvedemel
-
1 liter Sødmælk
-
1 stk Laurbærblad
-
1 tsk Revet citronskal
-
0.5 tsk Revet muskatnød
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
4 spsk Olivenolie
-
500 gram Østershat
-
1 dåse Flåede tomater
-
1 deciliter Rødvin
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
12 stk Grønne lasagneplader
-
100 gram Pecorino ost
-
0.5 bdt Frisk basilikum
Bechamelsauce:
Man lader smørret smelte i en gryde ved ganske svag varme, drysser melet i og rører meget hurtigt med grydeskeen indtil smørret er opsuget af melet.
Mælken tilsættes lidt af gangen, og husk endelig at røre samtidig!
Laurbærblad og 1 stykke citronskal tilsættes for den friske aroma - og nu skal det bare småboble ganske sagte til saucen tykner - ca 30 minutter, og der røres ofte.
Til sidst skal citronskal og laurbær fjernes og der krydres med salt, peber og muskat.
Fyld:
Man plejer at lave lasagne med hakket kød, men man kan lige så godt lave det med østershatte.
Start med at pille løg og hvidløg og hak det fint.
Varm så olivenolien op i en stor pande og svits løg og hvidløg.
De rensede, fintsnittede østershatte blandes i og steges under omrøring.
Dåsetomater og rødvin tilsættes og der krydres kraftigt med salt og peber.
Det hele skal stå og simre i 15-20 minutter.
Ovnen forvarmes til 200°C (først senere kan den evt. indstilles på varmluft: 180°C).
Risten stilles med det samme på anden nederste rille.
Pensl en ildfast form med smør.
Nu lægges bechamelsauce, svampefyld og lasagneplader lagvis i den ildfaste form.
Begynd med lidt bechamelsauce, derefter lasagneplader, så svampefyld, lasagneplader, igen bechamel, pastaplader, fyld, pastaplader ... det øverste lag skal være bechamel.
Sæt lasagnen i ovnen i 30 minutter.
Drys så pecorino-ost på og fordel smørklatter hen over det.
Efter endnu 10 minutter er lasagnen klar.
Server med basilikumblade
Server en god grøn salat til denne lasagne
Spørgsmål:
det grønne sauce du ser på billedet ved siden af lassagnen er den den sause der er beskrevet med de første ingredienser eller er det bechamel´en?
Svar:
Hej, det er bare nogle dråber pesto
Mvh Tomas
opskrifter.dk
22/04-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Går det bra med någon annan svamp tex. stolt fjällskivling. Råkat hiita sådana.
Svar:
Hej , javisst går det , var nu bara helt säker på att det er ätliga svampar
Mvh Tomas
recept.se
03/10-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
ved du om man kan lave sund lasanie
Svar:
Vi har disse opskrifter på sund lasagne...
God fornøjelse.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
24/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grove burgerboller
Sådan bager du grove burgerbollerOpløs gæret i lunken vand, og tilsæt herefter salt, sukke...
Jordbæris
Jordbær moses eller blendes. Æggehvider piskes stive med sukker. Fiskefløde piskes til h...
Ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugterTænd ovnen på 200 g.Skær rodfrugterne og kartoflerne i mundrette stykke...