Video: Kalkunschnitzel i wok
Kalkunschnitzel i wokKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
12
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
600 gram Kalkunschnitzel
-
1 stk Forårsløg
-
3 stk Gulerod
-
1 stk Grøn peberfrugt
-
1 tsk Ingefær
-
3 spsk Olivenolie
-
1 tsk Spidskommen
-
2 spsk Citronsaft
-
1 tsk Gurkemeje
-
1 tsk Sambal Oelek
-
0.5 deciliter Usaltet cashewnød
-
2 spsk Frisk koriander
Kalkunschnitzlerne halveres på langs og skæres på tværs i fine strimler, kun godt 1 cm brede.
Forårsløgene rengøres.
Løgene skylles, halvér de tykkeste eksemplarer på langs, og skær dem så i 2-3 cm lange stykker.
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver.
Peberfrugten skylles og halvéres på langs.
Frøstolen skæres ud og kernerne skylles væk.
Peberfrugten skæres i store stykker.
Ingefæren skrælles og skæres i lidt mindre stykker.
Peberfrugt og ingefær kommes i en blender, olivenolien og spidskommen tilsættes.
Det blendes til en mos.
Citronsaft og gurkemeje blandes i og smages til med sambal oelek.
Wokken stilles på komfuret. Den varmes først op uden olie.
Nødderne tilsættes og ristes hurtigt under omrøring.
Så snart de begynder at dufte lækkert - og i hvert fald før de bliver sorte - skal de op af wokken igen.
Nu skal olien i wokken, forårsløgene og gulerødderne tilsættes og steges under omrøring.
Efter 3-4 minutter skubbes de op langs kanten.
Hæld 1-2 spsk olie ind i midten af wokken og steg kødstrimlerne hårdt - men ikke længe, højst 1 minut.
Bland med grøntsager fra siderne af wokken, rør peberfrugtsaucen i og tilsæt et par skefulde vand og sambal oelek.
Lad det småsnurre videre i 2 minutter.
Drys med ristede nødder og friskhakket koriander før servering.
Smager godt sammen med ris.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bedste kartoffelsalat
Sådan laver du den bedste kartoffelsalatKog kartoflerne, pil dem evt. og skær dem i mindre...
Majs spareribs
Majs spareribsSkær forsigtigt majskolberne i kvarte på langs, så hver majskolbe giver 4 “r...
Havregrynskugler
Sådan laver du dine havregrynskuglerBland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. For...