Video: Vinterstuvning med lammekød og grøntsager
Vinterstuvning med lammekød og grøntsagerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
16
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Lammebov
-
2 spsk Olie
-
5 deciliter Oksebouillon
-
2 deciliter Rødvin
-
2 stk Hvidløgs fed
-
2 spsk Frisk timian
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 stk Laurbærblad
-
1 stk Squash
-
1 stk Pastinak
-
4 stk Kartofler
-
200 gram Sellerirod
-
1 stk Løg
-
1 deciliter Creme fraiche 18%
-
3 spsk Hvedemel
Skær lammekødet i tern. Opvarm olien i en gryde og brun kødet på alle sider heri. Hæld fedtet fra og tilsæt bouillon og rødvin. Krydr med presset hvidløg, hakket timian, salt, peber og laurbærblad. Bring retten i kog, skru ned for varmen og lad retten simre i 20 min. Skær grøntsagerne (andre grøntsager end de foreslåede kan bruges efter behag) i tern. Tilsæt de hakkede grøntsager, bring atter i kog og lad det simre i 30 min. eller til grøntsagerne er møre. Bland creme fraiche og mel i en lille skål. Rør en halv kopfuld af stuvningen sammen med creme fraicheblandingen. Rør creme fraicheblandingen sammen med stuvningen. Fjern laurbærbladet og lad retten koge videre, til den er tyknet.
Spørgsmål:
Når du skriver sellerirod, er det så almindelig knoldselleri, du mener, eller er det en anden slags selleri? Vinterstuvningen lyder godt. Jeg kunne måske godt finde på at bruge noget persillerod også. De går helt godt til lam, og hvis man ikke giver persilleroden ret lang kogetid, smager den tilpas igennem og bevarer den faste konsistens. greatdane
Svar:
Ja - det er knoldselleri der menes i denne opskrift.
Det lyder som en rigtig god idé at bruge persillerod, som mange desværre ikke kender.
Men tendensen er heldigvis at flere er begyndt at spise alle de gode danske rodfrugter, som både er velsmagne og sunde.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
10/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Entrecote med syrlige kartofler og parmesan
Steg bøffen i 2-3 minutter på hver side og lad den hvile på en tallerken i mindst 5 minutt...
Øllebrød
Hjemmelavet øllebrød smager bedst!Øllebrød er en klassisk dansk ret, som man godt kan komm...
Koldhævet pizzadej
Koldhævet pizzadej Dag 1: Rør først gæren ud i vandet. Tilsæt 100 g. hvedemel og rør det...