Video: Tranebærbudding med vanillesauce
Tranebærbudding med vanillesauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Tranebær
-
3 deciliter Hvedemel
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.75 deciliter Vand
-
0.5 tsk Bagepulver
-
1 deciliter Rørsukker
-
2.5 deciliter Sukker
-
100 gram Usaltet smør
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 tsk Vanillesukker
Smør en metalbeholder eller en kaffedåse.
Skyl tranebærrene og dup dem tørre.
Bland mel og salt i en skål.
Mos bærrene sammen med melet og saltet.
Bring vandet i kog og opløs bagepulveret heri.
Tilsæt rørsukker, rør rundt og lad blandingen skumme op.
Tilsæt blandingen til mel- og bærblandingen.
Rør det godt sammen og hæld det over i den smurte beholder.
Dæk formen med et dobbelt folielag, som fastgøres med en elastik.
Placér buddingebeholderen i en stor gryde.
Fyld vand i gryden, så beholderen er dækket ca. halvvejs.
Læg låg på gryden og placér den over høj varme.
Skru ned for varmen og lad vandet simre i en times tid.
Lad buddingen køle af.
Når den er afkølet, vendes beholderen på hovedet og buddingen skæres i skiver.
Sauce:
Rør sukker, smør og fløde sammen.
Varm det over middelhøj varme under konstant omrøring, til saucen er tyk.
Tilsæt vanillesukker og hæld saucen over buddingen.
Spørgsmål:
Hej Jeg har hørt om en engelsk bread and butter pie. Har du en opskrift på den? Med venlig hilsen Ritha
Svar:
Jeg har denne her som du kan prøve:
4 pers.
4 skiver franskbrød
3 spsk smør
0,5 dl fløde
3,5 dl mælk
0,5 dl sukker
2 stk æg
kanel
revet muskatnød (lidt)
1 dl sultanrosiner
1 dl mørk rom
Mørk chokolade
Skær brødet i cm-tykke terninger. Smelt smøret og vend det med brødet. Pisk fløde, mælk, sukker og æg sammen, og hæld over brødet. Lad det trække i ca. ti min. Imens trækker rosinerne i rommen.
Fordel brødblandingen og drænede rosinerne i små ildfaste forme, sammen med kanel, muskat og revet/hakket chokolade.
Bag formene i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min. til de er luftige
Server med vanillesauce og smeltet mørk chokolade - fremgangsmåde findes i de vedhæftede opskrifter.
mvh Martin
opskrifter.dk
22/04-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fisk og grøntsager i fad
Fisk og grønsager i fad Ovnen stilles på 225°C. Et fad smøres med olie og fisken lægges he...
Japanske risfrikadeller
Risene koges efter anvisningen på pakken. Herefter røres risene sammen med de øvrige ingre...
Laotisk chilisauce
Skær chilierne åbne på langs og fjern frøene. Skær dem i små stykker og knus dem sammen me...