Video: Salviestegt kalkun med karamelliserede løg og salviesauce
Salviestegt kalkun med karamelliserede løg og salviesauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
55 minutter
Arbejdstid
5 timer 0 minutter
Antal personer:
-
750 gram Løg
-
3 spsk Olie
-
1 stk hel kalkun
-
25 gram Smør
-
2 spsk Frisk salvie
-
2.5 deciliter Hønsebouillon
-
1 spsk Frisk salvie
-
6 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Tør hvidvin
-
1 knsp Revet muskatnød
Placér en bradepande i den nederste tredjedel af ovnen.
Opvarm ovnen til 220°C.
Steg løgskiver i bradepanden i ovnen i 2/3 af olien til de er helt gyldne, ca. 45 min.
Imens renses kalkunen ind- og udvendigt.
Placér smørret under skindet på brystet af fuglen.
Fordel desuden salvie under skindet ved brystkødet.
Bind benene sammen på kalkunen og gnid den med olie over det hele.
Krydr med salt og peber.
Placér kalkunen oven på løgene i bradepanden.
Fordel hals, hjerte og kråse i bradepanden.
Steg kalkunen i 30 min.
Hæld bouillon i bradepanden og dæk kalkunen løst med folie.
Skru ovntemperaturen ned til 160°C og steg fuglen 2 timer mere.
Tag folien af og bliv ved med at stege kalkunen, til den er gyldenbrun og et stegetermometer indsat på det tykkeste sted i låret viser 80°C (det tager ca. 1 time).
Overhæld af og til fuglen med stegesaften fra bunden af bradepanden.
Flyt kalkunen til et fad og dæk den med folie.
Lad den stå i 30 min.
Fjern hals, hjerte og kråse fra bradepanden og smid dem ud.
Overfør løgene til en skål.
Gem et par spsk stegefedt og smid resten ud.
Sauce: Opvarm det gemte stegefedt i en stor gryde over medium varme.
Tilsæt hakket salvie og svits det i 30 sek.
Tilsæt mel og pisk, til det begynder at brune, ca. 3 min.
Pisk gradvist løg, hvidvin og muska1tnød i.
Lad det simre, til saucen har den ønskede konsistens, ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Servér kalkunen med salviesaucen.
Spørgsmål:
Hej Jeg skal lave retten til 4 personer. Kan man bare bruge kalkunbryst? - og hvor lang tid skal det så steges?
Svar:
Hej,
du kan sagens bruge brystet. Stegetid ? Brug et stegethermometer det er sikrest, 68-70 grader i midten
Mvh Tomas
30/07-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Forårsruller og forårsrulledej
Skær alle grøntsagerne i tynde strimler.Steg løgene tilsæt derefter kødet.Lige inde kødet...
Bagte kyllingenuggets
Forvarm ovnen til 200°C. Skær kyllingekødet i stykker på ca. 4 cm bredde. Smuldr brøde...
Wokret med kylling og cashewnødder
Wokret med kylling og chashewnødderSkær kyllingen i mindre stykker og mariner den i hakket...